Oblastní charita Havlíčkův Brod má od roku 2008 „adoptovaného“ nyní třináctiletého indického chlapce Francise. Předtím jsme několik let finančně podporovali chlapce jménem Flavian, jemuž bylo v roce 2008 17 let a dokončil základní školní docházku, která v Indii trvá 10 let. Z tohoto důvodu již byl z projektu Adopce na dálku vyřazen. Jsme rádi, že jsme mu mohli umožnit absolvovat školní docházku a doufáme, že mu pomůže v nalezení lepšího pracovního uplatnění.

Francis pochází ze čtyřčlenné rodiny. Oba rodiče jsou negramotní, a proto by rádi dopřáli vzdělání oběma svým dětem. Francis má o tři roky mladší sestru Leenu. Navštěvuje školu v U.K.G., kde v červnu 2015 nastoupil do  8. třídy. Je šťastný, že může chodit do školy. Je velmi dobrý a svědomitý  žák. Úspěšně se účastní mnoha soutěží, ve kterých obsazuje přední místa. Jeho nejoblíbenější předmět je věda. Učí se hrát na flétnu. Každý den chodí na mši. Na jaře 2013 utrpěl jeho otec vážný pracovní úraz, který si vyžádal několikaměsíční léčbu. Pro Francisovu rodinu to bylo velmi těžké období.  Na jaře 2015 Francis prodělal tyfus.

Více informací o adopci na dálku naleznete na www.adopce.hk.caritas.cz.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.