Astra zve na ukázky trénování paměti

Ilustrační foto: V Astře – denním centru pro seniory v Humpolci patří trénování paměti do pravidelného programu. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Národní týden paměti, který letos připadá na dny od 12. března, je v humpolecké Astře – denním centru pro seniory při Oblastní charitě Havlíčkův Brod tradiční příležitostí k tomu, jak zájemcům z řad široké veřejnosti nabídnout účast na společném trénování paměti. Tamní senioři totiž pravidelně cvičí a jak známo, trénink dělá mistry, neboť paměť umí leckdy a leckoho pěkně potrápit. Kromě toho jde o účinnou prevenci nejen proti Alzheimerově chorobě.

První ukázková hodina trénování paměti pro veřejnost se zkušenými lektorkami Bohuslavou Medovou a Dagmar Arnotovou se v Astře – denním centru pro seniory uskuteční v úterý 13. března od 15.30 hodin. Pozvání přijali i někteří zaměstnanci humpoleckého Rodinného pivovaru Bernard. „Chtěli jsme nějakým způsobem Rodinnému pivovaru Bernard poděkovat za finanční podporu z loňského Bernard Festu a zároveň jsme chtěli, aby naše díky bylo i užitečné, a tak nás napadlo nabídnout jeho zaměstnancům účast na úterním workshopu,“ vysvětlila mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Mgr. Aneta Slavíková.

Druhé setkání s trénováním paměti pro veřejnost má Astra v plánu na čtvrtek od 9.30 hodin. Trénink rozhodně není určen „jen“ pro seniory, na své si přijdou zástupci všech věkových kategorií. Úplní začátečníci se ani nemusejí obávat, že by si pro ně lektorky připravily těžké nebo snad nudné úkoly. „Velkou výhodou tréninku paměti je rozmanitost jednotlivých cvičení. S tím souvisí i legrace a dobrá nálada, která workshopy vždycky provází,“ ujistila s úsměvem Bohuslava Medová.

Humpolec

Činnost Astry – denního centra pro seniory finančně podporuje i město Humpolec.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.