Děti v havlíčkobrodském Charitním domově slavily konec školního roku

Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)(Havlíčkův Brod) – I když se den dětí tradičně připomíná 1. června, v havlíčkobrodském Charitním domově pro matky s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod se jakýsi „dětský den“ slavil i ku příležitosti konce školního roku. Zhruba hodinu a půl dlouhý program nabídl plno zábavy, kterou si malí šikulové náramně užili.

Různorodé aktivity připravili pracovníci Domova společně s tamními dobrovolníky. „Všichni jsme se společně s dětmi mohli obléci do kostýmů. Nachystali jsme soutěže, zahráli jsme si hry, zabrnkali na kytaru, zazpívali jsme si, vyzkoušeli jsme taneční podložku, s maminkami jsme využili barvy na obličej a děti za projevenou snahu dostaly diplomy i nějaké sladkosti,“ vylíčila sociální pracovnice Charitního domova Mgr. Martina Andělová, DiS.

Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)Dětský den v Charitním domově v Havlíčkově Brodě (Foto: archiv CHD HB)

logo

Na projekt Charitního domova pro matky s dětmi je poskytována podpora z EU, státního rozpočtu a Kraje Vysočina.

Havlíčkův BrodHumpolec

Projekt Charitního domova pro matky s dětmi finančně podporuje i město Havlíčkův Brod a Humpolec.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.