Dojmy z červencového příměstského tábora se Zvonečkem

Příměstský tábor se Zvonečkem. (Foto: archiv MC Zvoneček)Havlíčkobrodské Mateřské centrum Zvoneček pořádalo již tradiční červencový příměstský tábor.

Letos jsme se zaměřili na edukační stránku prázdnin, kdy děti nesedí ve škole, a přesto se dozví a uvidí věci, které normálně neuvidí a nezažijí. S pětadvaceti dětmi jsme navštívili firmu PLEAS, kde jsme pod vlídným dohledem paní Medkové viděli výrobní proces, a navíc si děti zkusily vyrobit drobnost z úpletového materiálu. Pan Kaplan a pan Bališ se nám dokonale věnovali na Českých drahách, prohlédli jsme si depo, viděli jsme i logistické srdce nádraží a jako třešinku na dortu mohly děti za strojvedoucím při cestě do Přibyslavi. Navštívili jsme také Kukuřičný mlýn v Mrzkovicích, kde nám vše ukázali manželé Kaplanovi, a děti si navíc pochutnaly na dárečku ze mlýna. Pan Sedláček se nebál pustit nás do místní stanice hasičů, kde pro nás připravili překvapení ve formě řízeného požáru a kde nám pan Zadina předvedl požární techniku. Aby toho nebylo málo, tak nám policejní psovod pan Mrtka ve svém volném čase přivezl ukázat, co jeho svěřenci dovedou. K tomu všemu zbyl čas na hry, výlety, vyrábění, hřiště, dovádění nejen v jihlavském Robinsonu i na neplánovanou záchranu nemocného koťátka v Přibyslavi, kde se ho ujali na odboru životního prostředí místního městského úřadu.

Všem mnohokrát děkujeme za organizaci i za zážitky, které pro děti připravili!

Příměstský tábor se Zvonečkem. (Foto: archiv MC Zvoneček)Příměstský tábor se Zvonečkem. (Foto: archiv MC Zvoneček)Příměstský tábor se Zvonečkem. (Foto: archiv MC Zvoneček)

Havlíčkův Brod

Projekt Mateřského centra Zvoneček finančně podporuje i město Havlíčkův Brod.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.