Havlíčkobrodská Charita zpestřila Svatováclavský den soutěžemi pro děti

Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Svátek svatého Václava, který letos připadl na čtvrtek, patřil v havlíčkobrodském parku Budoucnost již po sedmnácté Svatováclavskému dětskému dni. V roli spolupořadatelů se představily KDU-ČSL, Strana Zelených a také Oblastní charita Havlíčkův Brod. Ta si připravila zábavné a přitom naučné soutěže pro menší i větší děti. Kláníchtiví nadšenci si tak vyzkoušeli například překážkovou dráhu s balonkem, zvukové pexeso, skládání se zavázanýma očima, dráhu s pingpongovým míčkem na lžíci, házení mince do sklenice v kyblíku s vodou či skládání sirek do krabičky s pomocí jen jedné ruky. Program byl ale mnohem bohatší, za zmínku stojí například návštěva psovodů s pejsky, projížďky na koních nebo lodičkách či malování na obličej. Příjemnou atmosféru krásně dokreslilo slunečné počasí. Akci si nenechali ujít ani někteří klienti charitní Sociálně terapeutické dílny v Ledči nad Sázavou. Děkujeme pořadatelům za pozvání!

Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatováclavský den v Havlíčkově Brodě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.