I vaše výrobky se mohou prodávat na Václaváku

Tvořivé dílničky v Astře(Humpolec) – Oblastní charita Havlíčkův Brod má jedinečnou příležitost prezentovat svou činnost na tradičních adventních trzích na Václavském náměstí v Praze. Potřebovala by ale malou pomoc od široké veřejnosti. Za ni nabízí malým i velkým šikulům možnost vyzkoušet si zdarma zajímavé výtvarné techniky v přátelském prostředí a také příležitost dostat minimálně jméno každého pomocníka právě na „Václavák“.

Havlíčkobrodská Charita dostala nabídku od pořadatelů vánočních trhů v Praze, a to možnost rezervace stánku, kde by si kolemjdoucí mohli zakoupit vánoční dekorace či dárky, a tím podpořit chod charitních služeb. „Proto už v tuto chvíli dáváme dohromady síly a začínáme společně s pracovníky a klienty tvořit. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se nám podařilo vyrobit co možná největší množství drobností, a tak nás napadlo, že zkusíme spojit příjemné s užitečným. Rádi bychom pozvali všechny zájemce z řad veřejnosti na společné tvoření, které se uskuteční v naší humpolecké ASTŘE – denním centru pro seniory v úterý 11. července od 15.30 do 16.30 hodin,“ prozradila ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Bc. Anna Blažková.

Na prvních tvořivých dílničkách jsou vítáni všichni nadšenci, kteří si chtějí vyzkoušet něco nového a kteří zároveň rádi podpoří činnost organizace působící na Humpolecku a Havlíčkobrodsku. Do tvoření se mohou zapojit všichni, děti i jejich rodiče či prarodiče. „Chtěli bychom, aby se tato setkávání stala pravidelnou záležitostí. Jsme přesvědčeni o tom, že kromě výrobků k prodeji na Václavském náměstí přinesou především příjemnou atmosféru a že pro naše seniory, kteří do ASTRY docházejí, budou skvělým zpestřením. Mladší generace se od nich navíc mohou leccos z tvořivých technik naučit,“ usmála se Anna Blažková.

Každý dobrovolník se pak bude moci podepsat na připravený papír, případně může připojit i vánoční vzkaz, který poputuje spolu s výrobky do hlavního města. Pokud se tvořivé dílničky osvědčí, budou se v ASTŘE konat pravidelně.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.