Kousek Země uklidí i Oblastní charita Havlíčkův Brod

Charita pro Humpolec(Humpolec) – V letošním roce se k celosvětovému Dni Země, který připadá na 22. dubna, připojí i Oblastní charita Havlíčkův Brod. Jejím dlouholetým působištěm je s celkem třinácti službami pro lidi v nouzi i město Humpolec, proto se rozhodla, že zorganizuje jarní úklid právě tam. Humpolecká radnice vyšla její iniciativě vstříc, a dokonce se k akci nazvané Charita pro Humpolec připojila jako partner.

Zaměstnanci havlíčkobrodské Charity, jejich rodiny, přátelé, ale i ostatní dobrovolníci z řad široké veřejnosti vyrazí v sobotu 21. dubna v 9 hodin posbírat odpadky do lokality dětského dopravního hřiště v ulici 5. května a přilehlého parku. „Město Humpolec dlouhodobě finančně podporuje naše služby a zároveň se jeho obyvatelé již osmnáct let aktivně podílí na Tříkrálové sbírce, ať už jako organizátoři, dobrovolníci nebo štědří dárci. Proto bychom chtěli přiložit ruku k dílu i tímto směrem, neboť nám není lhostejné, jak se žije ve městě, kde léta působíme také my,“ uvedla zástupkyně ředitelky Oblastní charity Havlíčkův Brod a zároveň koordinátorka Tříkrálové sbírky Bc. Jana Dománková.

Den Země na OrlíkuOd 13 hodin je pak naplánováno společné posezení u ohýnku na zřícenině hradu Orlík nad Humpolcem. „Opékání špekáčků nám s kytarou v ruce a s písní na jazyku zpříjemní Martin Sýkora. Sdružení Zelené srdce si navíc připravilo bohatý doprovodný program, který se bude odehrávat v odpoledních hodinách právě na Orlíku, takže naši pomocníci spojí příjemně strávené odpoledne s užitečným skutkem pro naši planetu,“ usmála se mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Mgr. Aneta Slavíková.

Pomoci s úklidem alespoň malé části Země může kdokoliv. Stačí se do 17. dubna obrátit na e-mail slavikova@charitahb.cz a přihlásit sebe, své děti, vnoučata, další rodinné příslušníky nebo přátele. Ti, kteří se do úklidu zapojí a včas se přihlásí na uvedeném e-mailu, dostanou za odměnu na zřícenině hradu Orlík špekáček zdarma. Odpadkové pytle a rukavice pro úklid budou zajištěny a pomocníci je dostanou přímo na místě.

Akce Charita pro Humpolec je jednou z událostí, které se ve městě v rámci kampaně Den Země letos uskuteční.Den Země v Humpolci Další informace jsou k dispozici na www.mesto-humpolec.cz, www.zelenesrdce.cz, www.castrum.cz, www.denzeme.cz nebo na facebookové stránce Oblastní charity Havlíčkův Brod.