Masopustní taškařice ovládla centrum Havlíčkova Brodu

Již patnáctý Masopustní jarmark v Havlíčkově Brodě uspořádalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě za podpory města Havlíčkův Brod a dalších partnerů. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Havlíčkův Brod si v neděli 11. února opět po roce užíval tradiční masopustní veselí. Masopustní jarmark v režii Mateřského centra Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod začal průvodem masek od Skaut klubu v Horní ulici na Havlíčkovo náměstí, kde už všechny účastníky netrpělivě vyhlížel dav zvědavců. Halasná zábava, jak se k této příležitosti sluší a patří, pak volně pokračovala právě na náměstí, kde stálo pódium, na kterém se masky postupně představily. Masopust si nenechali ujít ani představitelé Havlíčkova Brodu, konkrétně místostarostka Ing. Ivana Mojžyšková spolu s místostarostou Ing. Čeňkem Jůzlem, který masky přivítal, a to dokonce s verši. Následoval samozřejmě tanec a také potrestání kobylky za všechny hříchy města. K úžasné atmosféře bezesporu přispělo pěkné počasí a vykukující slunce. Fotografie z akce jsou ke zhlédnutí zde: http://bezbarierjsmesibliz.rajce.idnes.cz/Masopustni_jarmark_2018_v_Havlickove_Brode/.

Akci uspořádalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě společně s Folklorním souborem Kalamajka, Havlíčkobrodskou dechovkou a Muzeem Vysočiny Havlíčkův Brod. Sponzory Masopustního jarmarku jsou město Havlíčkův Brod, Pekárny Vilém a Habry, Medovina Sobotka, Jatka Perknov, Palačinky Turinská, Televize HBin a Pross reklama.

Havlíčkův Brod

Činnost Mateřského centra Zvoneček finančně podporuje i město Havlíčkův Brod.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.