Mezi nejlepšími hráči jedenáctého ročníku turnaje v Člověče, nezlob se! má zastoupení i domácí Astra

Tým Astry - denního centra pro seniory. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Den ve znamení zdravého soutěžení a především milých setkání má za sebou humpolecká Astra – denní centrum pro seniory při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. V pondělí 9. října totiž hostila již jedenáctý ročník turnaje v oblíbené společenské hře Člověče, nezlob se! Stříbrná medaile navíc zůstala „doma“, a to díky úspěchu klientky Astry, která v napínavém dopoledním souboji vybojovala druhé místo.

Pozvání na soutěžní klání tradičně přijali milí hosté z dalších zařízení pečujících o seniory v regionu. Své (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)zástupce vyslaly humpolecké domovy pro seniory v ulici Máchova i Lužická a Domov blahoslavené Bronislavy. Do Astry dorazila i návštěva z Havlíčkova Brodu, konkrétně z Domovinky při Sociálních službách města Havlíčkova Brodu. „Vítězkou se stala paní Marie Hofmanová z Domova blahoslavené Bronislavy. Naše reprezentantka paní Zdenka Hrášková obsadila druhé místo a třetí příčka patřila Alexandře Ustrnulové z humpoleckého domova pro seniory v Máchově ulici,“ prozradila, kdo nakonec stanul na stupních vítězů, vedoucí Astry – denního centra pro seniory Bohuslava Medová.

Populární soutěžení není pro seniory „jen“ zábavou, i když samozřejmě i ta hraje důležitou roli. „Musím říct, že nás všechny hraní Člověče, nezlob se! opravdu moc baví. Velice nás těší, že se můžeme všichni sejít, popovídat si a společně si užít pěkné chvíle. Navíc trošku potrápíme myšlení, což je určitě také podstatné,“ usmála se Bohuslava Medová.

(Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)

HumpolecAstru – denní centrum pro seniory finančně podporuje i město Humpolec.

Činnost Astry – denního centra pro seniory v roce 2017 finančně podpořil i Rodinný pivovar Bernard Humpolec prostřednictvím akce Bernard Fest 2017.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.