Na velikonoční prodejní výstavku zve i Šatník. Společně s Dílnou navíc vycestuje do Kejžlice

Ukázka tvoření ve Středisku charitní pomoci. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)I humpolecké Středisko charitní pomoci, takzvaný Šatník, při Oblastní charitě Havlíčkův Brod pořádá velikonoční akci. V jeho případě se do práce pustily pracovnice, které vzhledem k různým znevýhodněním nemohly delší čas najít vhodné zaměstnání. To se jim nakonec podařilo právě díky Šatníku. Jejich originální výtvory si zájemci mohou prohlédnout a případně i zakoupit na prodejní výstavce přímo v Šatníku na adrese Máchova 1607 až do středy 28. března.

Prodejní jarní výstavka nabídne například tematické látkové chňapky do kuchyně, chundelaté králíčky, nitěné kraslice třeba i s kuřátky nebo pletená aranžmá z pedigu, která do Šatníku „dodali“ klienti další charitní služby, a sice Sociálně terapeutické dílny z Ledče nad Sázavou. Tam se do tvoření pustili klienti s postižením. Vystaveny budou ale i další drobnosti. „Právě s Dílnou navíc zavítáme v sobotu 24. března na velikonoční jarmark do nedaleké Kejžlice, kde kromě prodeje našich výrobků chystáme tvořivou dílničku pro děti,“ prozradila vedoucí Střediska charitní pomoci Lenka Hložková.

Pracovnice Šatníku využívají k tvoření drobností především materiály, které jim věnují zákazníci střediska s tím, že oni sami je už nevyužijí. Jde například o látky, nitě, bavlnky nebo korálky. Vzniklé dekorace pak putují do prodeje za pár korun, přičemž výtěžek zase podporuje další činnost služby.

Tvořivé dílny jsou v rámci aktivizačních činností snad již nedílnou součástí sociálních služeb. V Oblastní charitě Havlíčkův Brod je mají na programu také humpolecká Astra – denní centrum pro seniory nebo ledečské Centrum sociálních služeb Petrklíč, kam docházejí lidé s postižením a senioři. Klienti díky tvůrčí činnosti jednak trénují a posilují jemnou motoriku i fantazii, a jednak se společně sejdou, popovídají si a užijí si legraci i radost.

Humpolec

Činnost Střediska charitní pomoci finančně podporuje i město Humpolec.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.