Nadace Naše dítě darovala Charitnímu domovu dvě stě tisíc korun

Pracovníci Charitního domova Havlíčkův Brod společně s ředitelkou havlíčkobrodské Charity a místostarostou Havlíčkova Brodu Ing. Čeňkem Jůzlem. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod/ Humpolec) - Díky Nadaci Naše dítě, drogerii Rossmann a všech zákazníků, kteří nakupovali zboží označené smajlíky, mohly zástupkyně Oblastní charity Havlíčkův Brod během svátečního dne 17. listopadu převzít pro Charitní domov šek na nádhernou částku, a to 200 000 Kč. Radost mezi pracovníky jedné ze sociálních služeb havlíčkobrodské Charity byla o to větší, že se tak stalo na oblíbených Trzích řemesel v Havlíčkově Brodě za milé přítomnosti zástupce z havlíčkobrodské radnice - místostarosty Ing. Čeňka Jůzla. Šek vedoucí Charitního domova Mgr. Lence Vencové a ředitelce havlíčkobrodské Charity Bc. Anně Blažkové předala zástupkyně ředitelky Nadace Naše dítě Bc. Štěpánka Gregorová.  Ta si z Havlíčkova Brodu odvezla jako malé poděkování mimo jiné obrázky od dětí z Charitního domova.

Darované peníze budou využity především na podporu vzdělávání maminek z Charitního domova, neboť získáním nových dovedností, znalostí a obzorů mají velkou šanci posunout se ve svém životě o kus dál.

Finance byly získány z kampaně společnosti ROSSMANN, která se jmenuje Dejme úsměv dětem. Během jednoho zářijového týdne společnost ROSSMANN označila několik stovek výrobků logem ,,smajlíka“ a finance získané z těchto výrobků dala Nadaci Naše dítě. Celkem to v tomto roce bylo 5.118.426 Kč. Nadace Naše dítě tyto finance přerozdělila a jedním z těch, kdo získal podporu, je také Charitní domov Havlíčkův Brod a Obecně prospěšná společnost Dlaň životu.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.