Neznámý dárce nechává dětem z Charitního domova za dveřmi jablka

Ani jedno jablko z darované tašky nezůstane nazmar. (archiv OCH HB)(Havlíčkův Brod) – Domácí přesnídávky, buchty, štrůdl i jen tak na mlsání. Tak maminky a děti z havlíčkobrodského Charitního domova při Oblastní charitě Havlíčkův Brod většinou zužitkují jablka, která pro ně za dveřmi nechává tajemný dárce. Ačkoliv to v loňském roce neudělal poprvé, pracovníci o jeho totožnosti vědí pramálo. „Kolegyně v době, kdy jsme jablka za dveřmi našli, zahlédla mužskou siluetu, proto si myslíme, že jde o pána. Víc ale netušíme, protože v igelitové tašce, v níž jsme ovoce našli, žádný vzkaz nenechal,“ prozradila sociální pracovnice Charitního domova pro matky s dětmi Mgr. Martina Andělová, DiS.

Ani jedno jablko z darované tašky nezůstane nazmar. (archiv OCH HB)Tajemný dárce samozřejmě probouzí zvědavost, zvlášť proto, že jinou podobnou zkušenost v Domově nemají. „V devětadevadesáti procentech lidé většinou zazvoní na zvonek nebo předem zatelefonují a zeptají se, zda nám mohou darovat třeba oblečení, hračky, věci do kuchyně a podobně. Tak máme šanci jim osobně poděkovat. V případě vynikajících jablíček tomu tak ale není. Přesto zkoušíme neznámému dárci poděkovat touto formou, třeba se k němu naše slova dostanou,“ zadoufala Martina Andělová.

Ani jedno jablko z darované tašky nezůstane nazmar. (archiv OCH HB)Dodala, že maminky i děti jsou za zdravé ovoce moc rády. „Pochutnávají si na nich začerstva, ale také je společně zpracovávají a připravují z nich třeba přesnídávky nebo zkoušejí různé recepty na jablečné buchty a koláče,“ usmála se sociální pracovnice.

Logo

Na tento projekt je poskytována finanční podpora EU, státního rozpočtu a Kraje Vysočina.

CHavlíčkův Brodharitní domov pro matky s dětmi finančně podporuje i město Havlíčkův Brod.