Nikoliv sníh, ale déšť. I přesto na příjezd svatého Martina čekaly stovky světýlek

Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Tradiční příjezd svatého Martina na bílém koni do havlíčkobrodského parku Budoucnost provázel letos v sobotu 11. listopadu nikoliv sníh, ale déšť. Ovšem ani ten nezkazil náladu stovkám lidí, kteří si slavnostní chvíli nenechali ujít. Povětšinou vybaveni originálními lampionky vyrazili na místo dění, aby se zúčastnili průvodu kolem rybníku. Setkání v režii Mateřského centra Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě zahájily živé obrazy ze života svatého Martina, které opět sehrály šikovné "zvonečkovské" děti. Za zvuku fanfár pak do parku dorazil i očekávaný host a zájemci měli možnost pohladit si jeho krásného bílého koně. Třešničkou na dortu bylo malé občerstvení v podobě svatomartinských rohlíčků.

Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Svatomartinský lampionový průvod v havlíčkobrodském parku Budoucnost opět úspěšně zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při havlíčkobrodské Charitě. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)

Havlíčkův Brod

Akci Svatomartinský lampionový průvod finančně podpořilo i město Havlíčkův Brod.
Město Havlíčkův Brod finančně podporuje i činnost Mateřského centra Zvoneček.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.