Nízkoprahový klub BAN! i eNCéčko se představí veřejnosti

Týden nízkoprahů - Den otevřených dveří v Nízkoprahovém klubu BAN!(Havlíčkův Brod) – V rámci celorepublikového Týdne nízkoprahů, který připadá na termín od 18. do 24. září 2017, bude rušno i v havlíčkobrodském Nízkoprahovém klubu BAN! při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Na své si přijdou jak samotní klienti BAN!u, tak i pozvaní havlíčkobrodští školáci či široká veřejnost. Speciální týden si nenechá ujít ani světelské eNCéčko – nízkoprahové centrum pro děti a mládež.

Jak přiblížila vedoucí BAN!u Mgr. Jana Mieslerová, po celý týden, tedy kromě čtvrtka
21. září, se dopoledne otevřou dveře návštěvníkům z řad oslovených škol. „Žáky provedeme po našich prostorách, vysvětlíme jim, v jakých případech za námi mohou přijít, a zodpovíme jejich otázky. Musím podotknout, že v minulém roce byl o prohlídku klubu ze strany škol velký zájem,“ uvedla Jana Mieslerová.

Ve čtvrtek 21. září může do BAN!u nahlédnout kdokoliv. Den otevřených dveří pro veřejnost se uskuteční od 13 do 17 hodin. Hosté se mohou těšit rovněž na prohlídku zařízení a na předání všech informací, které je k chodu sociální služby určené pro děti a mládež budou zajímat. „Po celý týden budeme myslet i na naše klienty, pro které chystáme turnaje v nejrůznějších hrách a také promítání filmu,“ dodala vedoucí BAN!u s tím, že letos klub slaví již páté narozeniny.

Do Týdne nízkoprahů se zapojí i druhé nízkoprahové centrum pro děti a mládež při havlíčkobrodské Charitě, a to eNCéčko ve Světlé nad Sázavou. V tomto případě se pracovníci zaměří především na program pro tamní klienty. V úterý 19. září pak otevřou dveře široké veřejnosti, která se bude moci na vlastní oči seznámit se zázemím této sociální služby.

Více informací o poskytování sociální služby Nízkoprahového klubu BAN! i eNCéčka – nízkoprahového centra pro děti a mládež je k dispozici na webových stránkách www.hb.charita.cz či na facebookové stránce Oblastní charity Havlíčkův Brod.

Havlíčkův Brod

Službu Nízkoprahového klubu BAN! finančně podporuje i město Havlíčkův Brod.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.