Oblastní charita Havlíčkův Brod chystá vůbec první festival sociálních služeb

Festival sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž(Havlíčkův Brod) – Koncerty, milé drobnosti ke koupi, zajímavé kavárničky, soutěže, hry a tvoření pro děti, pokus o zápis do Guinessovy knihy rekordů, vynikající občerstvení, usměvavá moderátorka a hlavně všechny důležité informace o sociálních službách působících v Havlíčkově Brodě nabídne vůbec první ročník akce nazvané Bez bariér jsme si blíž. Festivalu sociálních služeb, který organizuje Oblastní charita Havlíčkův Brod za finanční podpory města Havlíčkův Brod, bude v pátek 15. září patřit havlíčkobrodské Havlíčkovo náměstí, a to do 9 do 22 hodin.

Hlavním cílem festivalu je osvěta veřejnosti v sociální oblasti a také podání důležitých informací o možnostech sociální péče na Havlíčkobrodsku, ke kterým se zájemci díky akci dostanou mnohem snáze. „Oblastní charita Havlíčkův Brod jakožto hlavní pořadatel na festivalu spolupracuje se zástupci dalších organizací ve městě, což návštěvníkům přinese unikátní a hlavně ucelený přehled o možnostech péče v okolí jejich bydliště,“ podotkla mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Mgr. Aneta Slavíková.

Akcí bude provázet moderátorka Tereza Šnajdr Stýblová, hudebními hosty budou Michal Horák, akordeonový orchestr Pohoda z havlíčkobrodské základní umělecké školy, písničkář Pavel Helan a humpolecká kapela Spadla klec. Děti se mohou těšit na soutěže o ceny, skákací hrad či na malování na obličej. Každý návštěvník se navíc může podílet na zrodu nového rekordu. Na náměstí budou také stánky, kde si kolemjdoucí budou moci zakoupit drobnosti z dílen sociálních služeb. „Akce má vlastní facebookovou stránku, a to pod názvem Festival sociálních služeb, na které fanoušci najdou veškeré podrobnosti k chystaným bodům programu. Postupně na ní budeme odhalovat, co všechno a ve spolupráci s kým jsme si pro ně nachystali,“ dodala Aneta Slavíková.

Festival Bez bariér jsme si blíž podporuje město Havlíčkův Brod, Měšťanský pivovar Rebel Havlíčkův Brod, Restaurace Rebel Na Rynku, Pross Reklama a Občerstvení U Babice. Mediálním partnerem je Český rozhlas Vysočina a Televize HBin. Další partneři jsou v jednání. Více informací bude s postupem času k dispozici na webu www.hb.charita.cz i na Facebooku festivalu: https://www.facebook.com/bezbarierjsmesibliz/ či Oblastní charity Havlíčkův Brod: https://www.facebook.com/oblastnicharitahavlickuvbrod/.

Na festivalu se budou prezentovat sociální služby:

Charita ČRSoc. služby města HBFOKUS VysočinaKolpingovo dílo ČRDomov pro seniory HBCentrum pro zdravotně postiženéÚsvitŽivot 99Centrum J. J. PestalozzihoPestalozzi_Dům na půl cestyNemocnice HB

Partneři:

Havlíčkův BrodPivovar RebelRestaurace Na RynkuČeský rozhlas VysočinaTelevize HBin

Sociální služby podporuje Kraj Vysočina. Kraj Vysočina

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.