Pečovatelky o/utužovaly kolektiv na želivské Neckyádě

Tým Pečovatelky Řádový na želivské Neckyádě. (Foto: archiv OCH HB)(Humpolecko/Želiv) – Velkou odvahu a pevného týmového ducha prokázaly pracovnice Charitní pečovatelské služby při Oblastní charitě Havlíčkův Brod, když se rozhodly ve svém volném čase reprezentovat nejen svou službu, ale i celou organizaci na tradiční želivské Neckyádě. Do stylově nazdobeného plavidla v sobotu 29. července neohroženě nastoupily Eva Šílová a Olga Linhartová, které z bezpečí pevné půdy pod nohama hlasitě podporovalo minimálně pět kolegyň včetně pěti partnerů, dvou dětí a jednoho psa.

Na místě nechyběla ani vedoucí Charitní pečovatelské služby Jana Řádová, DiS. Ta byla na své pracovnice patřičně hrdá. „Řekla bych, že Eva s Olgou reprezentovaly naši službu skutečně důstojně. Sice jsme v konkurenci čtrnácti soutěžících nezvítězily, ale odměnou za účast nám bylo skvěle strávené odpoledne skoro celého pracovního týmu a také fakt, že jsme loď ani pracovnice nemusely lovit z vody,“ okomentovala Jana Řádová.

Zároveň dodala, že kdyby se na Neckyádě udělovaly medaile i za fandění, určitě by si právě pečovatelky odvezly za příkladnou podporu zlato. „Takže příští rok určitě v tomto klání chybět nebudemeTakže příští rok se tým Pečovatelky Řádový jistě znovu zúčastní,“ slíbila odhodlaně vedoucí a podotkla, že její velký dík patří všem zúčastněným za jejich nasazení a smysl pro tým.

Tým Pečovatelky Řádový na želivské Neckyádě. (Foto: archiv OCH HB)Tým Pečovatelky Řádový na želivské Neckyádě. (Foto: archiv OCH HB)Tým Pečovatelky Řádový na želivské Neckyádě. (Foto: archiv OCH HB)

Humpolec

Charitní pečovatelskou službu finančně podporuje také město Humpolec.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.