Pečovatelky prosí řidiče, aby po dobu uzavírky Školní ulice neparkovali u "pečovateláku"

(Humpolec) – Od pondělí 9. dubna platí pro motoristy úplná uzavírka Školní ulice v Humpolci. V té sídlí také Charitní pečovatelská služba či Astra – denní centrum pro seniory při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Opravy silnice a chodníků komplikují situaci především pečovatelkám, které denně vyráží za seniory a bez aut se neobejdou, neboť musí rozvést obědy desítkám klientů. A s dopravou auty samozřejmě souvisí parkování.

Po domluvě s městem Humpolec je pečovatelkám po dobu rekonstrukce vyhrazeno parkování u zadní strany domu s pečovatelskou službou, odkud se dá vyjet do ulic. „Parkoviště je označeno zákazem vjezdu s dodatkem mimo dopravní obsluhy, ale i tak jsme se dnes setkaly s tím, že jsme neměly kde zaparkovat, protože stání obsadila auta obyvatel okolních domů. Uvědomujeme si, že uzavírky jsou komplikací pro všechny, kteří v dané lokalitě bydlí nebo působí, ale přesto prosíme obyvatele, aby byli k naší službě ohleduplní a respektovali, že toto parkování potřebujeme. Denně zajišťujeme péči desítkám seniorů, vozíme jim obědy a musíme mít bezproblémový přístup k našemu zázemí,“ požádala humpoleckou veřejnost hned v pondělí 9. dubna vedoucí Charitní pečovatelské služby Jana Řádová, DiS.

Podle prvotních informací potrvá úplná uzavírka Školní ulice do konce srpna tohoto roku. Kromě změny parkování a výjezdu z areálu charitních služeb za základní uměleckou školou se běžný chod Charitní pečovatelské služby nebo Astry – denního centra pro seniory nemění.

Humpolec

Služby Oblastní charity Havlíčkův Brod v Humpolci finančně podporuje město Humpolec.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.