Peníze ze zákaznické sbírky KiKu pomohou Charitnímu domovu nakoupit potřebné vybavení

Předání šeku přímo v Charitním domově pro matky s dětmi v Havlíčkově Brodě. (Foto: archiv OCH HB)(Havlíčkův Brod) – Šek na celkem 35 363 korun převzal Charitní domov pro matky s dětmi od zástupců společnosti KiK. Peníze na podporu činnosti jedné ze sociálních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod darovali do speciálně označených pokladniček zákazníci, kteří v prodejnách KiKu zhruba během jednoho roku nakupovali.

Jak prozradila vedoucí Charitního domova Mgr. Lenka Vencová, částka udělala radost nejen samotným matkám, které v domově našly dočasné zázemí a pomoc, ale také pracovníkům. „V současné době nutně potřebujeme skříně do některých pokojů a společných prostor. Zároveň přijde na řadu obnova i dalšího vybavení, které už pomalu dosluhuje, takže se nám hodí každá koruna. Díky KiKu tak máme, my pracovníci, o něco menší starosti při shánění finančních prostředků, a maminky se zase těší především na plně funkční úložné prostory. Děkujeme všem, kteří sbírku zorganizovali a kteří do ní přispěli,“ usmála se Lenka Vencová.

Havlíčkobrodská Charita provozuje Charitní domov jak v Havlíčkově Brodě, tak i v Humpolci. V Humpolci v něm mohou nalézt dočasné útočiště také otcové s dětmi. Vedle nabídky střechy nad hlavou se sociální pracovníci zaměřují na podporu klientů při řešení jejich složité životní situace. Domov nejčastěji vyhledávají matky či otcové s dětmi po zkušenosti s domácím násilí nebo s pastí dluhových kolotočů. Cílem sociální služby je pomoci klientům postavit se zpět na vlastní nohy. Podmínkou je, aby matka nebo otec byli při řešení svých potíží aktivní.

EU a Kraj Vysočina

Na projekt Charitního domova pro matky s dětmi je poskytována podpora z EU, státního rozpočtu a Kraje Vysočina.

Havlíčkův Brod

HumpolecČinnost Charitního domova podporuje také město Havlíčkův Brod a Humpolec.

facebooklinkedinYoutube

Oblastní charita Havlíčkův Brod