Petrklíč se v letních horkách soustředil na vytvoření co nejpříjemnějšího prostředí pro klienty

Petrklíč v létě. (Foto: archiv OCH HB)(Ledeč nad Sázavou) – I když slunečné počasí a vysoké teploty k létu patří, letošní tropy znamenaly pro uživatele ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod velkou zátěž. Pracovníci zařízení se tak soustředily na to, jak lidem s postižením a seniorům letní horka co nejvíce ulehčit. Díky tomu zabránily vážnějším zdravotním problémům způsobeným právě tropickým počasím, a navíc uživatelům letní dny zpříjemnily.

Senioři patří k bezesporu k nejnáchylnějším cílovým skupinám, které by se kvůli zdraví měly vyhýbat přímémuPetrklíč v létě. (Foto: archiv OCH HB) slunci a přísně dodržovat pravidelný pitný režim. „Seniorům se často vlivem horka točí hlava a dělá se jim mdlo. Proto jsme s našimi uživateli trávili čas výjimečně ve spodním patře budovy Petrklíče, kde je o poznání příjemnější prostředí. Pořídili jsme navíc stojací větrák, což všichni uvítali. Zároveň jsme omezili zejména fyzicky náročnější činnosti," prozradila sociální pracovnice Centra sociálních služeb Petrklíč Bc. Ivana Tomanová.

Dodala také, že se druhá polovina prázdnin kvůli tak úmorným vedrům musela obejít bez výletů. „K našim prioritám patřilo vytvořit příjemné prostředí pro naše uživatele. Kromě spodního patra centra jsme hojně využívali i naší zahradu, kde je mimo jiné bazén,“ zmínila Ivana Tomanová. A právě bazén a stinná místa zahrady byly v horkách rájem hlavně pro uživatele s postižením. „Spojili jsme tak příjemné s užitečným, protože díky bazénu se nejen příjemně zchladili, ale navíc se hezky protáhli a procvičili si svaly po celém těle,“ usmála se sociální pracovnice.

Ledeč nad Sázavou

Činnost Centra sociálních služeb Petrklíč finančně podporuje i město Ledeč nad Sázavou.

facebooklinkedinYoutube

Oblastní charita Havlíčkův Brod