Petrklíčské potěšil zájem veřejnosti o jejich velikonoční výstavu

Velikonoční prodejní výstava v Centru sociálních služeb Petrklíč byla otevřená veřejnosti. (archiv OCH HB)(Ledeč nad Sázavou) – Ti, kteří navštívili velikonoční výstavu v ledečském Centru sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod v týdnu od 19. do 23. března, jsou jistě na svátky jara již připraveni. Prodejní expozice totiž přinesla řadu originálních a veselých dekorací, které vytvořili klienti společně s pracovníky stacionáře i chráněného bydlení.

Jak prozradila tamní sociální pracovnice Bc. Ivana Tomanová, mezi návštěvníky se obdivu těšily zejména ručně malované nebo ubrouskovou technikou tvořené krabičky na ukládání nejrůznějších předmětů. „Úspěch měly například i látkové tašky, velikonoční věnečky i polystyrenoví zajíčci,“ dodala Ivana Tomanová.

Do sídla Centra sociálních služeb Petrklíč na adrese Barborka 1324 zavítala jak široká veřejnost, tak i třeba děti a paní učitelky ze Základní školy Ledeč nad Sázavou nebo děti z družiny při Základní škole v Kožlí. „Výstavu hodnotíme jako zdařilou, lidé si k nám našli cestu a obdivovali, co všechno děláme, což nás moc potěšilo,“ uzavřela sociální pracovnice.

Pro klienty denního stacionáře nebo chráněného bydlení je tvoření jednou z prospěšných aktivizačních činností, které k sociální službě patří, a to hned v několika ohledech. Lidé s postižením a senioři jednak trénují a posilují jemnou motoriku i fantazii, a jednak se společně sejdou, popovídají si a užijí si legraci i radost. Výtěžek z prodeje výrobků navíc podpoří další činnost služeb.

Ledeč nad Sázavou

Činnost Centra sociálních služeb Petrklíč finančně podporuje také město Ledeč nad Sázavou.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.