Počítáme, počítáme, počítáme. Díky třídičce a počítačce mincí rychleji

Třídičku a počítačku mincí zapůjčili OCH HB Juraj Švec a Kateřina Kernová. Děkujeme! (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Už známe výtěžek z Tříkrálové sbírky v Havlíčkově Brodě a spádových obcí. Po dnešním dopoledním počítání je jasné, že místní na pomoc potřebným přispěli celkovou částkou 185 121 korun. Loni se na stejném území vybralo 187 241 korun. Moc děkujeme všem, kteří tři krále srdečně přivítali! Letos se nám počítání darovaných mincí díky úžasné nabídce od Kateřiny Kernové a Juraje Švece výrazně usnadnilo. Po přečtení našeho nového zpravodaje s názvem Králíček se nám sami ozvali s tím, že by Oblastní charitě Havlíčkův Brod vypůjčili vlastní třídičku a počítačku mincí. Poprvé jsme ji vyzkoušeli při počítání výtěžku právě z Havlíčkova Brodu a musíme konstatovat, že nám skutečně významně šetří čas i práci. Děkujeme!

Počítáme, počítáme, počítáme. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)V kasičkách jsou i bankovky. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Třídička a počítačka mincí je skutečně velký pomocník. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.