PROSBA: Zapojte se do aplikace Pomáhej pohybem a podpořte Petrklíč

EPP(Havlíčkobrodsko) – Nadace ČEZ vybrala do své aplikace Pomáhej pohybem projekt z ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Podpořit uživatele stacionáře může kdokoliv, kdo se rád hýbe a kdo má při sobě „chytrý“ telefon se staženou aplikací. Když do daného termínu budou nasbírány požadované body, stacionář získá celkem sedmdesát tisíc korun, které se významnou měrou budou podílet na financování nákladů spojených se svozy uživatelů do Petrklíče.

Centrum sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou je denní stacionář. Poskytuje ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo postižení. Stacionář Petrklíč vznikl v roce 2002 na základě zájmu rodičů dětí s hendikepem, v roce 2015 byl přejmenován na Centrum sociálních služeb Petrklíč a jeho služba byla rozšířena na další cílovou skupinu – seniory. „Cílem projektu je přispět na financování nákladů spojených se svozy klientů do denního stacionáře, a tím ulevit jejich rozpočtu. Lidé s tělesným, mentálním či kombinovaným postižením a senioři potřebují podporu rodiny i odbornou péči a kontakt s lidmi. To nabízí náš stacionář, kam se však klienti musí sami dopravit. Proto jim nabízíme svoz. Uhradit veškeré náklady bez jejich spoluúčasti však není v našich možnostech,“ vysvětlila mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod Mgr. Aneta Slavíková.

Více informací o aplikaci Pomáhej pohybem je k dispozici na webových stránkách www.pomahejpohybem.cz či na facebookové stránce www.facebook.com/EPPpomahejpohybem/. Podrobnosti k činnosti Petrklíče si zájemci mohou vyhledat na webových stránkách Oblastní charity Havlíčkův Brod www.hb.charita.cz. „Pokud se rozhodnete svou aktivitou podpořit náš Petrklíč, budeme rádi, když nám své snímky nebo dojmy ze sportování pošlete na e-mail slavikova@charitahb.cz. Rádi je zveřejníme,“ uzavřela Aneta Slavíková.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.