Šaty Ilony Csákové přinesly Danečkovi první penízky na potřebný lázeňský pobyt

Jarní charitativní bazárek pro Danečka pomohla slavnostně zahájit i sama patronka akce zpěvačka Ilona Csáková. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) – S velkou slávou odstartoval v pondělí 23. dubna odpoledne v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod Jarní charitativní bazárek pro Danečka. Akci na podporu teprve dvouletého chlapečka, mimochodem klienta Střediska rané péče rovněž při havlíčkobrodské Charitě, si nenechala ujít sama patronka bazárku zpěvačka Ilona Csáková. Nejen, že s chutí zazpívala, ale navíc věnovala do veřejné aukce šaty ze své skříně. Několik přítomných dam o ně v rámci dražby statečně bojovalo, ale samozřejmě je mohla získat jen jedna z nich. Nakonec se podařilo vydražit je za 5 500 korun, které se staly krásným základem pro Danečkův lázeňský pobyt.

Úvodním programem hosty akce provedla moderátorka Tereza Šnajdr Stýblová. Ostatně nedorazila sama, její Jarní charitativní bazárek pro Danečka pomohla slavnostně zahájit i sama patronka akce zpěvačka Ilona Csáková. (OCH HB/Aneta Slavíková)dvě dcery se staly dobrovolnicemi-modelkami v chystané módní přehlídce a co víc, nabídku na dobrovolníka-modela neodmítl ani manžel, který tak jako jediný dospělý muž statečně předvedl i pánské kousky. „Modelky a modely vidíte v oblečení, které do bazárku na podporu Danečka darovali lidé z Havlíčkova Brodu a okolí. V prostorách Zvonečku je na výběr z dalších věcí, které si může kdokoliv odnést za dobrovolnou cenu. Bazárek potrvá do pátku 27. dubna,“ připomněla moderátorka Tereza Šnajdr Stýblová.

Jarní charitativní bazárek pro Danečka pomohla slavnostně zahájit i sama patronka akce zpěvačka Ilona Csáková. (OCH HB/Aneta Slavíková)Když přišla na řadu avizovaná veřejná dražba šatů, které do bazárku věnovala Ilona Csáková, napětí se v sále dalo pomalu krájet. Začínalo se na pěti stech korunách, ale vzápětí začaly v sále padat nabídky na patnáct set korun, dva tisíce až tři tisíce. „Šaty jsem na sobě měla asi třikrát a pořídila jsem si je na vyhlášení ankety Dobrovolný hasič,“ zmínila o historii módního kousku zpěvačka, načež moderátorka pohotově zareagovala: „To museli mít hasiči radost, že?“ usmála se Tereza Šnajdr Stýblová při pohledu na odvážný kousek lichotící ženské postavě a Ilona Csáková jen dodala, že šaty by se hodily pro temperamentní dámu. Ale co se nestalo, zalíbily se i docela malé holčičce, která se přihlásila s nabídkou osmi tisíc korun. To ale do hry vstoupila Ilona Csáková a vtipně glosovala, zda o jejím přání ví i maminka nebo tatínek. Nakonec se ukázalo, že zpěvačka vytušila, kde by mohl být zakopaný pes, nicméně i tak se šaty podařilo prodat za krásnou částku, a to 5 500 korun.

Příjemná atmosféra se po skončení oficiálního zahájení přesunula i do prostor Mateřského centra Zvoneček, kdeTým Střediska rané péče s Ilonou Csákovou. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková) už na všechny zájemce čekal samotný bazárek. Kdo měl nakoupeno, mohl ještě zaskočit za Ilonou Csákovou pro fotografii s podpisem nebo samozřejmě s prosbou o společný snímek. Jarní bazárek pro Danečka potrvá ve Zvonečku na adrese Rubešovo náměstí 171 ještě do pátku 27. dubna. Vybrané peníze letos pomohou dvouletému Danečkovi z Havlíčkobrodska, jemuž lékaři hned po narození diagnostikovali velice vzácnou vrozenou vývojovou vadu s nejasnou prognózou. Rodiče jej využijí na úhradu speciálního a velmi potřebného lázeňského pobytu pro jejich syna.

Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)Zahájení Jarního charitativního bazárku pro Danečka. (OCH HB/Aneta Slavíková)

Akci finančně podpořilo město Havlíčkův Brod díky Veřejnému fóru, které se ve městě uskutečnilo loni. Poděkování za podporu patří i firmě Pross Reklama.

Havlíčkův BrodMístní Agenda 21Zdravá městapross

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.