Skauti pomohou dětem ze Střediska rané péče

Skauti dětemIlustrační foto: Vedoucí Střediska rané péče PhDr. Irena Salaquardová (vpravo) předvádí možný nácvik jemné motoriky a pozornosti dítěte. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) – Sídlíme sice v jedné budově, ale tolik toho o sobě nevíme. Pojďme to napravit. S takovou myšlenkou přišlo havlíčkobrodské Skautské středisko Bobříci a rozhodlo se, že při seznamování se Střediskem rané péče při Oblastní charitě Havlíčkův Brod spojí příjemné s užitečným. Jeho členové totiž v sobotu 14. dubna odpoledne uspořádají benefiční akci s názvem Skauti dětem aneb Pomáháme druhým, přičemž vybrané penízky podpoří činnost právě jedné ze služeb havlíčkobrodské Charity.

Návštěvníci z řad široké veřejnosti se mají opravdu na co těšit, neboť na ně čekají zhruba tři hodiny nabité rozličnými aktivitami. „Na místě budou připraveny různé soutěže pro děti, klub deskových her, rukodělné dílničky, Skautská kavárna nebo dílnička pro maminky. Děti i dospělí dostanou také možnost vyzkoušet si skautské dovednosti nebo zavítat do stylového skautského fotokoutku. Součástí akce bude charitativní bazárek zaměřený na prodej hraček nebo upomínkových předmětů, do kterého zájemci mohou i něco věnovat,“ nastínila za havlíčkobrodské skauty Zuzana Komárková.

Přispět na činnost Střediska rané péče bude možné přímo na akci, a to vhozením jakéhokoli finančního obnosu do zapečetěných kasiček. Službu podpoří také výtěžek z charitativního bazárku. Benefice se uskuteční v budově Skaut klubu v Havlíčkově Brodě od 14 do 17 hodin. Zájemci se navíc budou moci podívat do prostor Střediska rané péče a dozvědět se, jak vlastně taková služba funguje a s čím konkrétně dokáže rodinám s dětmi pomoci.

Středisko rané péče je jedna ze sociálních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod a jeho působnost sahá na celé území Kraje Vysočina. V letošním roce oslaví již šestnáct let své existence. Přímo v konkrétních domácnostech poskytuje bezplatnou pomoc rodinám s dítětem po předčasném porodu, dítětem s postižením nebo dítětem, kterému hrozí komplikovaný vývoj. Raná péče je určena pro děti od narození až do sedmi let. Kvalifikovaní pracovníci spolupracují s dalšími odborníky tak, aby se rodině v její náročné životní situaci dostalo komplexní péče a podpory. Více informací je k dispozici na webových stránkách havlíčkobrodské Charity www.hb.charita.cz.

Havlíčkův BrodHumpolec

Činnost Střediska rané péče finančně podporuje i město Havlíčkův Brod a Humpolec.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.