Sympatie dětí si získali hlavně loupežníci, vodníci, pejsek a kočička nebo Maková panenka a Emanuel

Na děti a jejich rodiče čekalo šestnáct aktivit, kterými je provázely známé pohádkové bytosti. (Foto: archiv OCH HB)(Havlíčkův Brod) – Putování za dobrodružstvím v doprovodu pohádkových bytostí si v sobotu 26. května nenechalo ujít na dvě stě dětí. Populární Pohádkovou cestu opět uspořádalo havlíčkobrodské Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod, a to už po šestnácté. V parku Budoucnost se na šestnácti stanovištích sešlo celkem dvaačtyřicet bytostí, které děti dobře znají z českých pohádek.

Jak prozradila vedoucí Zvonečku Anna Doleželová, letos se pohádkového putování po delší odmlce zúčastnili i Na děti a jejich rodiče čekalo šestnáct aktivit, kterými je provázely známé pohádkové bytosti. (Foto: archiv OCH HB)loupežníci. „Děti nejvíc krásných zážitků zažily právě u loupežníků, ale také u vodníků, pejska a kočičky nebo u Makové panenky a motýla Emanuela,“ zmínila Anna Doleželová. S většinou aktivit u jednotlivých stanovišť pomáhali malým návštěvníkům jejich rodiče, a tak si společně lámali hlavu a užívali legraci.

Samozřejmostí bylo malé občerstvení včetně žádaných koláčů. Malé i větší děti za svou snahu a píli při plnění úkolů dostaly mnoho rozmanitých odměn. „Děkuji všem návštěvníkům, sponzorům a dobrovolníkům všech věkových kategorií, kteří se zasloužili o uskutečnění hezkého odpoledne pro děti,“ usmála se Anna Doleželová. Pohádková cesta se konala v rámci oslav Mezinárodního dne dětí, který připadá na 1. června.

Na děti a jejich rodiče čekalo šestnáct aktivit, kterými je provázely známé pohádkové bytosti. (Foto: archiv OCH HB)Na děti a jejich rodiče čekalo šestnáct aktivit, kterými je provázely známé pohádkové bytosti. (Foto: archiv OCH HB)Na děti a jejich rodiče čekalo šestnáct aktivit, kterými je provázely známé pohádkové bytosti. (Foto: archiv OCH HB)

Havlíčkův Brod

Akci finančně podpořilo i město Havlíčkův Brod.