Uživatelé i pracovníci Petrklíče a Sociálně terapeutické dílny si společně užívali nabitý karneval

Karneval v Petrklíči obohatily nejrůznější soutěže. Týmy ze stacionáře a Sociálně terapeutické dílny se utkaly v mnoha disciplínách, přičemž každý z nich měl své příznivce a fanoušky. (Foto: archiv OCH HB)(Ledeč nad Sázavou) – Karnevalové veselí, které by tradičně mělo vrcholit před postní dobou, se nevyhnulo ani ledečskému Centru sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. Je zvykem, že vedoucí stacionáře Bc. Terezie Veletová zve na karneval i uživatele a pracovníky rovněž charitní, ledečské Sociálně terapeutické dílny, kteří pozvání moc rádi přijímají. A tak se všichni společně sešli v prostorách Petrklíče ve středu 7. února, aby si zatančili i zasoutěžili.

Karneval se velmi povedl, o čemž svědčily spokojené tváře nejen samotných uživatelů, ale také pracovníků. „S Karneval v Petrklíči obohatily nejrůznější soutěže. Týmy ze stacionáře a Sociálně terapeutické dílny se utkaly v mnoha disciplínách, přičemž každý z nich měl své příznivce a fanoušky. (Foto: archiv OCH HB)kolegy ze Sociálně terapeutické dílny jsme se shodli na tom, že je suprové udělat jednou za čas společnou akci pro naše uživatele a že v této tradici budeme i nadále pokračovat,“ usmála se sociální pracovnice pořádajícího Petrklíče Bc. Ivana Tomanová.

Slovy chvály nešetřila ani vedoucí ledečské dílny. „Hosté převlečení za krásné masky, úžasná atmosféra, nabitý program a zábava. Vše bylo na jedničku. O prožité radosti, pohodě a hezkých zážitcích si naši uživatelé mezi sebou vyprávějí ještě teď,“ shrnula silné dojmy z akce Jana Koubková, DiS.

Karneval v Petrklíči obohatily nejrůznější soutěže. Týmy ze stacionáře a Sociálně terapeutické dílny se utkaly v mnoha disciplínách, přičemž každý z nich měl své příznivce a fanoušky. (Foto: archiv OCH HB)Samotnému konání karnevalu samozřejmě předcházel pečlivý výběr a příprava kostýmů. „Uživatelé dílny, kteří měli zájem se akce zúčastnit, zpočátku přemýšleli, za koho nebo za co se přestrojí. Po dlouhých a zralých úvahách začali shánět vše potřebné a pustili se do tvoření masek. Někteří využili rady a případně drobné pomoci našich pracovníků,“ popsala přípravy v Sociálně terapeutické dílně Jana Koubková.

Na hostiteli pak bylo především zajištění výzdoby, občerstvení a v neposlední řadě programu. A ten se opravdu povedl. „Všichni jsme tancovali, ale nechyběly ani soutěže. Házeli jsme míčky do nádob, házeli jsme i s kroužky na tyčky a samozřejmostí byl i oblíbený slalom s vejcem, v našem případě tedy s pingpongovým míčkem, na lžíci,“ vylíčila Ivana Tomanová. Ještě dodala, že hlavním cílem nebylo zvítězit, ale pobavit se. I proto si všichni na závěr pochutnali na sladké odměně – dezertu, který uživatelé stacionáře připravili předem společně s pracovníky. „A protože jsme ještě neměli dost, úplně na Karneval v Petrklíči obohatily nejrůznější soutěže. Týmy ze stacionáře a Sociálně terapeutické dílny se utkaly v mnoha disciplínách, přičemž každý z nich měl své příznivce a fanoušky. (Foto: archiv OCH HB)konec jsme se vrhli znovu na tancování a navíc i na pinkání s nafouknutým balonkem,“ podotkla sociální pracovnice Petrklíče.

Jak Ivana Tomanová i Jana Koubková na závěr doplnily, už nyní se všichni těší na karnevalové veselí v roce 2019.

Podpora EU a Kraje Vysočina.

Na projekt Sociálně terapeutické dílny v Ledči nad Sázavou je poskytována finanční podpora EU, státního rozpočtu a Kraje Vysočina.

Ledeč nad Sázavou

Službu Centra sociálních služeb Petrklíč finančně podporuje i město Ledeč nad Sázavou.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.