Ve Zvonečku se mohou hlásit maminky, které mají chuť se dále vzdělávat

V jednom kole(Havlíčkův Brod) – Zajímavou příležitost k osobnímu rozvoji maminek s malými dětmi nyní nabízí havlíčkobrodské Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod ve spolupráci se společností Attavena. Jedná se o projekt s názvem v Jednom kole, jehož hlavní náplní je předávání vědomostí a trénink praktických dovedností. Projekt je pro zájemkyně zcela zdarma a jeho nedílnou součástí je také bezplatné hlídání dětí po dobu každého setkání.

Kurz se bude konat od září 2017 dvakrát týdně vždy dva dny po sobě, tedy buď v pondělí a úterý, nebo ve středu a ve čtvrtek. Maminky si tak mohou vybrat, která dvojice dnů jim bude vyhovovat více. V jedné ze dvou skupin pak může být maximálně čtrnáct maminek.

Ty se mohou těšit na úvodní počítačový kurz, bilanční a pracovní diagnostiku s psychologem, mini workshopy na témata typu time management, finanční řízení, komunikace tělem a vzhledem, trénink ve virtuální firmě zaměřený na sociální dovednosti a zaměstnanecké kompetence, dvoudenní workshop soustředěný na komunikační dovednosti, pracovní styly a týmové role, on-line semináře, kurz orientace na trhu práce s pohovorem nanečisto, se psaním životopisu a motivačního dopisu a na závěrečný dvoudenní workshop shrnující získané poznatky. V neposlední řadě mohou účastnice počítat i s následnou individuální a skupinovou podporu.

Veškeré informace mohou maminky získat přímo v Mateřském centru Zvoneček, kde se také uskuteční nezávazná informativní schůzka pro všechny zájemce, a to ve středu 14. června od 10 hodin.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.