Více obcí, více kasiček a stále stejné odhodlání šířit přání štěstí do nového roku všem lidem

Více informací o Tříkrálové sbírce je k dispozici na webové stránce www.trikralovasbirka.cz. O sbírce na Havlíčkobrodsku a Humpolecku budou detaily postupně uveřejňovány na webu www.hb.charita.cz a na facebookové stránce Oblastní charita Havlíčkův Brod. (Ilustrační foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Na 450 pokladniček a bezmála 90 měst a vesnic. To jsou čísla blížící se Tříkrálové sbírky v okrese Havlíčkův Brod a na Humpolecku. Stejně jako sedmnáctkrát před tím, i tentokrát ji na tomto území pořádá Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Naopak oproti letům předešlým se k tříkrálovému koledování přidají nové obce. „Po několikaleté
pauze jej obnoví Bartoušov a v jednání je také účast Štoků a Kaliště u Humpolce, kde by se sbírka konala poprvé,“ upřesnila koordinátorka Tříkrálové sbírky za havlíčkobrodskou Charitu Bc. Jana Dománková.

Součástí celorepublikové sbírky jsou také doprovodné akce. Havlíčkobrodští se mohou těšit v pátek
5. ledna na „Ředitelskou“ Tříkrálovou koledu v centru města. Za tři krále se převléknout opět tři
ředitelé - za Oblastní charitu Havlíčkův Brod Bc. Anna Blažková, za Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod MgA. Jiří Jedlička a za nemocniční lékárnu Mgr. Vít Vodrážka. Na Havlíčkově náměstí pak bude možnost Tříkrálového zastavení. Dopoledne tam totiž bude stát stánek, ve kterém se kolemjdoucí dozví více informací o Tříkrálové sbírce a zároveň si budou moci dát něco teplého na zahřátí. Ve stánku navíc bude i Tříkrálová kasička. V devět hodin dopoledne tam navíc ředitelští tři králové přivítají představitele města, aby jim popřáli hodně štěstí a zdraví do nového roku.

V Humpolci v sobotu 6. ledna sbírku odstartuje živý betlém, a to v 9 hodin před farou na Horním náměstí. O den později se pak sálem tamní základní umělecké školy rozezní Tříkrálový koncert v podání uskupení TUCET. Tříkrálový koncert tradičně pořádají i Přibyslavští. Uskuteční se v sobotu 6. ledna od 18 hodin ve farním sále. Známé divadélko Čtvrtý z mudrců letos ve farnosti Velká Losenice poputuje do Vepřové, kde vypukne v neděli 7. ledna ve 14 hodin.

Tříkrálová sbírka 2017 přinesla do kasiček Oblastní charity Havlíčkův Brod rekordních 2 095 977 korun, které byly využity na rozšíření nabídky Půjčovny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek v Havlíčkově Brodě a v Humpolci a na podporu poskytování různých terapií.

Peníze v kasičkách z roku 2018 pomohou nakoupit šestnáct aut do terénních služeb, přičemž největší část nákladů pokryje dotace z Evropské unie. Díky novým vozidlům bude možné zachovat a dále rozvíjet kvalitní péči, kterou charitní pracovníci poskytují potřebným lidem přímo v jejich domácnostech.

Tříkrálová sbírka 2018

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.