Zvoneček žil Dnem pro zdraví našich nejmenších

11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Již po jedenácté se v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod uskutečnil Den pro zdraví našich nejmenších. Tentokrát připadl na úterý 19. září. Slavnostního zahájení se hned v půl deváté ráno ujala vedoucí Zvonečku Anna Doleželová, kterou slovy doplnili například primářka dětského oddělení havlíčkobrodské nemocnice MUDr. Magdalena Chvílová Weberová a místostarosta Havlíčkova Brodu Ing. Čeněk Jůzl. Tradiční událost přinášející řadu důležitých informací o zdraví těch nejmenších by se nemohla konat bez podpory a spolupráce města, nemocnice, škol i dalších partnerů.

Jak zhodnotila sama Anna Doleželová, od veřejnosti organizátoři sklízeli pozitivní reakce. „Hodně návštěvníků využilo naši nabídku relaxačních služeb, například reflexní terapie, masáže či péče o nohy. Velký ohlas si zasloužily i mladí tanečníci z havlíčkobrodského Armádního tanečního klubu, kteří se postarali o půvabné kulturní zpestření,“ uvedla vedoucí Zvonečku.

Akce podporující osvětu v oblasti zdraví dětí se zúčastnilo přes sto studentů a kolem padesáti rodičů společně se svými potomky. Všechny aktivity byly zdarma. „Velice se líbily i připravené přednášky, při kterých posluchači mohli pít zdravé, osvěžující nápoje, jež pro ně přímo na místě namíchali skvělí barmani z místní Obchodní akademie a Hotelové školy,“ doplnila Anna Doleželová. Sympatie si získala také ochutnávka zdravých pokrmů z DEJ SI BIO a pohádka pro nejmenší děti v podání Kočovného divadla Rózy Blechové.

Zvoneček ani letos nezapomněl na předání koše plného hraček, a to pro malé pacienty z dětského oddělení havlíčkobrodské nemocnice. „Velké díky patří za aktivní účast také studentům Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické a rovněž České průmyslové zdravotní pojišťovně, která Den pro zdraví našich nejmenších finančně podpořila a zároveň si přímo ve Zvonečku nachystala stánek s užitečnými informacemi pro veřejnost,“ uzavřela Anna Doleželová.

Akce se uskutečnila v rámci projektu „Zdravé a zodpovědné město Havlíčkův Brod“, který je podpořen dotací z Kraje Vysočina.

Havlíčkův Brod

Den pro zdraví našich nejmenších finančně podpořili město Havlíčkův Brod, Agenda 21
a Česká průmysl
ová zdravotní pojišťovna.

11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)11. Den pro zdraví našich nejmenších ve Zvonečku. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.