"Ruka, která hýbe kolébkou, hýbe celým světem."

Havl. Brod, Rubešovo nám. 171
Světlá nad Sázavou, Sázavská 598
Ledeč nad Sázavou, 231

Mateřské centra Zvoneček, Ledňáček a Rolnička

Co je to mateřské centrum?

MCMateřské centrum je místo, kde se setkávají především maminky s dětmi na mateřské či rodičovské dovolené. Vítáni jsou i další zájemci (tatínkové, babičky, dědečkové, paní na hlídání). Maminky získají prostor pro navázání nových přátelství, načerpání nových nápadů, mohou si předávat své zkušenosti a podělit se o své každodenní radosti a starosti. Děti se setkávají s jinými dětmi, připravují se na vstup do kolektivu v mateřských školách, získávají první zkušenosti s výtvarnými technikami, s hudební nebo tělesnou výchovou. Mateřské centrum pomáhá matkám a otcům s malými dětmi na mateřské či rodičovské dovolené vyjít ze sociální izolace, kam se celodenní péčí o dítě dostávají.

CO NABÍZÍME?

• tvořivé a výtvarné dílny – pletení z pedigu, drátenictví, patchwork, keramika, batikování …pedig
  • výtvarné dílničky pro děti
  • cvičení pro maminky s dětmi
  • přednášky z různých oblastí lidské činnosti, např. zdravý životní styl, výchova dětí apod.
  • pravidelný program pro budoucí maminky a maminky s novorozenci
  • zapojení do kulturních a dalších akcí – dětský karneval, účast na vánočních trzích, Masopustní jarmark, Svatomartinský průvod, buřtyáda a další

Naše mateřská centra fungují v Havl. Brodě, Ledči a Světlé nad Sázavou.

Rádi nás podpoříte? DĚKUJEME!

číslo účtu: 2106566677/2700 UniCredit Bank

variabilní symbol: 33 MC Zvoneček, 34 MC Rolnička, 35 MC Ledňáček

Naši činnost sponzorským darem podpořila společnost .

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.