Astra - denní centurm pro seniory v Humpolci

Co je to denní centrum pro seniory?

Denní centrum pro seniory je místo, kde mohou senioři pobývat, zatímco jejich rodinní příslušníci jsou v práci. Tímto nedochází k odtržení seniorů z rodinného prostředí, na které jsou zvyklí. Čas strávený v denním centru mohou senioři naplnit rozmanitými aktivitami dle jejich zájmu a momentální nálady.

Služby Astry - denního centra pro seniory jsou poskytovány lidem v seniorském věku se sníženou soběstačností, kteří potřebují péči jiné osoby a jsou schopni pobytu v kolektivním zařízení. Dále seniorům, nacházejícím se v nepříznivé sociální situaci nebo je taková situace ohrožuje. Služba je vhodná také pro osamělé seniory trpící ztrátou sociálních kontaktů.

Co nabízíme:

ASTRA denní centrum pro seniory je sociální službou dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách § 45 poskytuje tyto základní sociální služby:

• Poskytuje svoje služby v pracovní dny od 7.00 do 18.00 hodin
  • Pomoc při osobní hygieně, nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
  • Poskytnutí stravy, nebo pomoc při zajištění stravy
  • Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti
  • Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím
  • Sociálně terapeutické činnosti
  • Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Služba poskytuje i tyto fakultativní služby:

• Svoz a odvoz uživatele do a ze zařízení
  • Perličková lázeň

Jak službu poskytujeme?

Denně od 7.00 do 18.00 hodin nabízíme příjemné a bezpečné prostředí, kde mohou senioři trávit smysluplně svůj čas ve společnosti vrstevníků. Bavit se, někam patřit, nebýt sám a přitom zůstávat samostatný a každý den se vracet do vlastního domova.

Tato služba je placena dle aktuálního úhradníku, který je ke stažení zde

Rádi nás podpoříte? DĚKUJEME!

číslo účtu: 2106566677/2700 UniCredit Bank  variabilní symbol: 40

Projekt Astra - denní centrum pro seniory finančně podporuje město Humpolec.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.