"Překlenutí tíživé životní situace."

Havlíčkův Brod, B. Němcové 188, Humpolec, Školní 730

Nový rastrový obrázekCharitní domov

Co je Charitní domov?

Charitní domov je pobytová služba, která poskytuje své služby ve dvou zařízeních - v Humpolci a Havlíčkově Brodě. Jejím posláním je poskytovat rodičům, samoživitelům a těhotným ženám v nepříznivé sociální situaci spojenou se ztrátou bydlení, přechodné ubytování, pomoci jim s aktivním řešením jejich situace tak, aby mohli co nejdříve bydlet samostatně, zajistit řádnou péči o děti a žít běžný život rodin s dětmi.

Charitní domov pro matky s dětmi Havlíčkův BrodCharitní domov pro matky  dětmi Havlíčkův Brod

Charitní domov pro matky s dětmi v Havl. Brodě disponuje kapacitou 20 lůžek - 6 samostatnými pokoji se sociálních zařízením. Každá místnost je vybavena nábytkem a lednicí. Dům se nachází v klidné části v centru města. Přímo u domu je malé prostranství k trávení volného času, k dispozici je také farní zahrada. Služba je poskytována v bariérovém prostředí.

Působnost - Spádovou oblastí našeho zařízení jsou obce s rozšířenou působností Havlíčkův Brod nebo Humpolec a při volné kapacitě i území mimo vymezená města.

Veřejný závazek Charitního domova

Kontaktní údaje pro Charitní domov pro matky s dětmi Havlíčkův Brod

Charitní domov HumpolecCharitní domov Humpolec

Charitní domov Humpolec nabízí časově omezené ubytování v šesti malometrážních bytech (celkem 20 lůžek) na klidném místě nedaleko centra města. Každý byt je vybaven kuchyňskou linkou, lednicí a sporákem. Dále je k dispozici společenská místnost s kuchyňskou linkou, počítač s internetovým připojením, televize  a DVD přehrávač. K péči o oděvy a ložní prádlo slouží uživatelům prádelna s automatickou pračkou, žehlička, žehlicí prkno a sušáky na prádlo. Sprchy a WC jsou společné, oddělené pro muže a ženy. Dále je uživatelům k dispozici zahrada s možností letního posezení.

Kontaktní údaje pro Charitní domov Humpolec

Provozní doba Charitního domova je od pondělí do pátku od 7,00 do 20,00 hodin, o sobotách, nedělích a svátcích od 8,00 do 16,30 hodin.

Sociální pracovník se v zařízení nachází od pondělí do pátku od 7,00 do 14,30. Mimo provozní dobu zařízení funguje pohotovost na mobilu: Humpolec - 734 435 227, Havlíčkův Brod - 731 646 843.

Základní poskytované činnosti

1. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy:
    • vytvoření podmínek pro samostatnou přípravu nebo pomoc s přípravou stravy,
  2. poskytnutí ubytování:
    • ubytování po dobu zpravidla nepřevyšující 6 měsíců,
    • umožnění celkové hygieny těla,
    • vytvoření podmínek pro zajištění úklidu, praní a žehlení osobního prádla, výměny ložního prádla,
  3. pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí:
    • pomoc při vyřizování běžných záležitostí vyplývajících z individuálních plánů,
    • pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou a pomoc a podpora při dalších aktivitách podporujících sociální začleňování osob, včetně uplatňování zákonných nároků a pohledávek.

Základní činnosti při poskytování služby azylový dům se zajišťují v rozsahu úkonů dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách a jsou pro uživatele zdarma, v případě ubytování se stanovenou maximální výší úhrady.

Fakultativní služby jsou nabízeny.

Kritéria pro poskytnutí služby Charitního domova

Příjem do zařízení Charitního domova

žádost o přijetí ke stažení: Žádost o poskytování sociální služby, dotazník k vyplnění elektronicky tady: Žádost o poskytování služby  a potvrzení lékaře: Vyjádření lékaře o zdravotním stavu

Úhradník za poskytování sociální služby azylový dům

Zařízení je podporováno v rámci grantu T-mobile Czech Republic a.s.  Logo_T-Mobile_Pomahame

a projektu "Daruj hračku" daruj hračkuindexleksys

logo CHD

Rádi nás podpoříte? DĚKUJEME!

číslo účtu: 2106566677/2700 UniCredit Bank

variabilní symboly: 30 - Havlíčkův Brod, 38 - Humpolec

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.