ŠIPKA - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi

Co je to sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi?

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi je služba sociální prevence (dle zákona č. 108/2006 Sb. §65 o sociálních službách).  Rodinám jsou na základě uzavřené smlouvy a dojednaného individuálního plánu poskytovány služby, které mají vést ke zlepšení sociální situace rodiny, zejména s ohledem na nezaopatřené děti. Služba se zaměřuje především na zdravý vývoj nezaopatřeného dítěte, přičemž se pracuje s celou rodinou, která má na dítě bezprostřední vliv. Důležitá je spolupráce rodičů (pečovatelů o dítě).

Služba je poskytována zdarma.

Kontaktní údaje a provozní doba SAS

Veřejný závazek Sociálně aktivizační služby

Co nabízíme:

Nabízíme služby od základního poradenství až po nácvik a upevňování dovedností spojené se zdravým vývojem dítěte a rodičovským chováním. Jedná se zejména o činnosti:

• výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti,
  1. pracovně výchovná činnost s dětmi,
  2. pracovně výchovná činnost s dospělými, například podpora a nácvik rodičovského chování včetně vedení hospodaření a udržování domácnosti, podpora a nácvik sociálních kompetencí v jednání na úřadech, školách, školských zařízeních;
  3. nácvik a upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností dítěte,
  4. zajištění podmínek a poskytnutí podpory pro přiměřené vzdělávání dětí,
  5. zajištění podmínek pro společensky přijatelné volnočasové aktivity,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím: doprovázení dětí do školy, školského zařízení, k lékaři, na zájmové aktivity a doprovázení zpět,
  • sociálně terapeutické činnosti, jejichž poskytování vede k rozvoji nebo udržení osobních a sociálních schopností a dovedností podporujících sociální začleňování osob,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.
  1. pomoc při vyřizování běžných záležitostí,
  2. pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou a pomoc a podpora při dalších aktivitách podporujících sociální začleňování osob.

Jak službu poskytujeme?

Službu poskytujeme ve dvou formách:

• ambulantní - služba je poskytovaná na adrese Rubešovo náměstí 171, Havlíčkův Brod (v prostorách Mateřského centra Zvoneček)
  • terénní v okrese Havl. Brod, městě Humpolec a v přilehlých obcích - služba je poskytována v přirozeném prostředí uživatele (v jeho domácnosti) nebo na jiném místě, které je předem domluveno mezi uživatelem a pracovníkem služby.

Rádi nás podpoříte? DĚKUJEME!

číslo účtu: 2106566677/2700 UniCredit Bank  variabilní symbol: 36

Projekt finančně podporuje město Havlíčkův Brod erbhb