Koronavirus - aktuální informace

Sociální a zdravotní služby poskytujeme nadále

I v této situaci zůstáváme na blízku potřebným. Sociální a zdravotní služby poskytujeme klientům i nadále bez výrazných omezení, nicméně za přísných hygienických opatření tak, abychom zajistili ochranu zdraví našich klientů a pracovníků a péči o uživatele jednotlivých služeb Charity. Samozřejmostí je používání roušek nebo respirátorů a desinfekčních prostředků.

Konkrétní opatření na jednotlivých střediscích

• Dětská skupina Brodští broučci – dětská skupina funguje od 1. března do odvolání v tzv. krizovém režimu. Služeb péče o dítě mohou v tomto režimu využít pouze rodiče ze zdravotnického zařízení nebo zařízení sociálních služeb. Služba je poskytována dětem předškolního věku. Dítě mohou ve skupině umístit jak pracovníci Charity, tak pracovníci z jiných organizací. Stále máme volná místa. Pro bližší informace volejte na tel. číslo 734 261 529.
  • Astra - denní centrum pro seniory v Humpolci – od 25. ledna je Astra opět otevřena, nicméně kapacita je omezena na max. 10 osob v zařízení. Samozřejmostí je dodržování přísných hygienických opatření. Nově nám pomáhá také dobrovolnice, která naše seniory navštěvuje on-line, což je velmi milé a učí to babičky komunikovat moderními technologiemi.
  • Nízkoprahová centra pro děti a mládež:
    • Nízkoprahový klub BAN! – od středy 17. února obnovujeme provoz klubu i terén. Samozřejmostí je dodržení veškerých platných hygienických opatření. Podrobnosti najdete zde. Těšíme se na Vás! Stále platí, že jsme pro vás k dispozici také on-line na Facebooku, Instagramu nebo e-mailu: ban@charitahb.cz.
    • eNCéčko - nízkoprahové centrum pro děti a mládež –  od úterý 30. března obnovujeme provoz klubu i terén. Samozřejmostí je dodržení veškerých platných hygienických opatření. Stále platí, že jsme pro vás k dispozici také on-line na Facebooku, Instagramu nebo e-mailu: encecko@charitahb.cz
      • Individuální rozhovory – POZOR, ve středu se mění čas, kdy jsme vám k dispozici pro individuální rozhovory. Navštívit nás můžete od 10.00 do 11.00 hodin. Pondělí a pátek zůstává beze změny. Blíže otevírací doba eNCéčka, kterou najdete zde.
  • Středisko charitní pomoci, tzv. Šatníkod 12. dubna máme opět otevřeno, zatím ale z důvodu vládních opatření v omezeném režimu. V otevárací době od 8.00 do 16.30 hodin u nás nakoupíte pouze dětské oblečení. Omezený režim prodeje platí až do odvolání.
    • Pro opravy a úpravy oděvů máme otevřeno výdejní okénko. Po domluvě na tel. čísle 735 152 976 u nás můžete objdenat výměnu zipů, zkrácení záložek nohavic u kalhot, zúžení oděvů, záplatování kalhot aj.
    • Přes výdejní okénko rovněž přijímáme darované oblečení a obuv, přednostně pro děti. Ideálně opět po domluvě na tel. čísle 735 152 976.
  • Mateřská centra Zvoneček, Rolnička a Ledňáček – na základě přijatých vládních opatření ohledně pandemie koronaviru jsou programy mateřských center zrušeny až do odvolání. Některé přednášky budou probíhat on-line. Podrobnější informace najdete zde.

Tiskové zprávy a další informace

Aktuální informace můžete sledovat také prostřednictvím těchto informačních kanálů:

Bližší informace o mimořádných opatřeních najdete zde.