Koronavirus - aktuální informace

Sociální a zdravotní služby poskytujeme nadále

I v této situaci zůstáváme na blízku potřebným. Sociální a zdravotní služby poskytujeme klientům i nadále bez výrazných omezení, nicméně za přísných hygienických opatření tak, abychom zajistili ochranu zdraví našich klientů a pracovníků a péči o uživatele jednotlivých služeb Charity. Samozřejmostí je používání roušek nebo respirátorů a desinfekčních prostředků.

Konkrétní opatření na jednotlivých střediscích

• Dětská skupina Brodští broučci – v pátek 7. května bude ukončeno fungování dětské skupiny v tzv. krizovém režimu a od pondělí 10. května bude dětská skupina fungovat opět v běžném provozu.
  • Astra - denní centrum pro seniory v Humpolci – od 25. ledna je Astra opět otevřena, nicméně kapacita je omezena na max. 10 osob v zařízení. Samozřejmostí je dodržování přísných hygienických opatření. Nově nám pomáhá také dobrovolnice, která naše seniory navštěvuje on-line, což je velmi milé a učí to babičky komunikovat moderními technologiemi.
  • Nízkoprahová centra pro děti a mládež:
  • Středisko charitní pomoci, tzv. Šatníkod 10. května zařazujeme do prodeje veškerý sortiment. Otevírací doba zústává od 8.00 do 16.30 hodin. Rovněž se ruší výdejní okénko pro opravy a úpravy oděvů a výdejní okénko pro příjem darovaného oblečení a obuvi. Vše nyní zařídíte přímo na prodejně. Samozřejmostí je dodržení veškerých platných hygienických opatření.
  • Mateřská centra:
    • MC Zvoneček:
      • Od 10. května můžete využít služeb krátkodobého hlídání na 1-3 hodiny při maximální kapacitě 3 děti. Hlídání je nutné předem domluvit na tel. čísle 777 736 068 nebo na e-mailu zvonecek@charitahb.cz. Samozřejmostí je dodržování přísných hygienických opatření.
      • Od 24. května se vzdělávací programy přesouvají z onlinu opět do prostor centra. Maximální kapacita je 10 osob. Jejich nabídku najdete zde nebo na Facebooku. Všichni účastníci musí splňovat jednu z následujících podmínek: podstoupit PCR test (max. 7 dní před), antigenní test (max. 72 hodin před), být naočkovaný, či prodělat covid-19 v posledních 90 dnech a mít ukončenou izolaci. Dále všichni musí mít nasazenou ochranu dýchacích cest s účinností alespoň 94 % (bez výdechového ventilu), jde např. o respirátory FFP2 či nanoroušky.
    • MC Rolnička:
      • Od 2. června se vzdělávací programy přesouvají z onlinu opět do prostor centra. Maximální kapacita je 10 osob. Jejich nabídku najdete zde nebo na Facebooku. Všichni účastníci musí splňovat jednu z následujících podmínek: podstoupit PCR test (max. 7 dní před), antigenní test (max. 72 hodin před), být naočkovaný, či prodělat covid-19 v posledních 90 dnech a mít ukončenou izolaci. Dále všichni musí mít nasazenou ochranu dýchacích cest s účinností alespoň 94 % (bez výdechového ventilu), jde např. o respirátory FFP2 či nanoroušky.
    • MC Ledňáček:

Tiskové zprávy a další informace

Aktuální informace můžete sledovat také prostřednictvím těchto informačních kanálů:

Bližší informace o mimořádných opatřeních najdete zde.