Otevírací doby našich služeb během prázdnin

• Občanská poradna
  • Nízkoprahový klub BAN!
  • Nízkoprahový klub eNCéčko

DOMA JE DOMA - Petice na záchranu domácí hospicové péče

peticeCharita ČR: Po nikam nevedoucích jednáních a téměř roční stávkové pohotovosti našich zdravotních sester jsme se rozhodli konat a předkládáme občanům petici za záchranu domácí zdravotní péče. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Aby dál využívali domácí péči placenou ze zdravotního pojištění. Nepřipusťme, aby naši blízcí strávili zbytek života za plentou v přeplněných nemocnicích.

Připojit se můžete i vy a na každém hlasu záleží. Více na  www.charita.cz/domajedoma.

Platforma Humpolec - Kufr aneb Kdo bude mistr poznávání

IMG_0620(Humpolec) Akci nazvanou Kufr aneb Kdo bude mistr poznávání - určenou primárně pro seniory uspořádala 26 .6. 2019 na Letní Platformě humpolecká Astra – denní centrum pro seniory při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.

25 let vzniku Charitního domova

IMG_20190620_090244(Havlíčkův Brod) 20.6.2019 proběhl den otevřených dveří v Charitním domově pro matky s dětmi v Havlíčkově Brodě. Konalo se tak k příležitosti 25.výročí vzniku Charitního domova.

Nízkoprahový klub BAN! - Den otevřených dveří

64551598_1351393378369477_2433218154231496704_n(Havlíčkův Brod) 18.6. 2019 proběhl v Nízkoprahovém klubu BAN! den otevřených dveří v doprovodu krásných rytmů!

Společně umíme víc - Letní Platforma Humpolec

IMG_9952(Humpolec) 12.6. se Oblastní charita zúčastnila první letošní akce festivalu Letní Platforma Humpolec - Společně umíme víc. V nově zrevitalizovaném parku Stromovka. Výtvarnou dílničku pro děti připravilo Středisko charitní pomoci a Sociálně terapeutické dílna.

Knycká pětihodinovka 2019

DSC_0166 Oblastní charita Havlíčkův Brod vyrazila v sobotu 8.6.2019 podpořit nemocné cystickou fibrózou svou účastí na Knycké pětihodinovce – aneb potíme se pro slané.

Pohádková cesta 2019

61280969_2499868323365267_8645984211565543424_o25.5. 2019 se uskutečnil, již po sedmé v parku Budoucnost, 17.ročník POHÁDKOVÉ CESTY. Celkem se sešlo 30 krásných pohádkových bytostí, které obsadily 13 stanovišť plné her a soutěží. Nechybělo občerstvení s výběrem sladkostí, koláčů a nápojů.

Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Letošní Jarní charitativní bazárek pomohl Sebastiánkovi

IMG_20190514_15341114.května v Mateřském centru Zvoneček proběhlo předání šeku Sebastiánkovi a jeho rodině s paní ředitelkou Oblastní charity Havlíčkův Brod Ing.Kateřinou Svobodovou. Finanční příspěvek poputuje na speciální rehabilitační kočárek.

Charita ČR: Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Jarní charitativní bazárek pro Sebastiánka

IMG_8861(Havlíčkův Brod) – Jarní charitativní bazárek zahájila módní přehlídka v pondělí
8. dubna v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.
Nechyběla patronka, kterou se pro letošní rok stala herečka a rodačka z Havlíčkova Brodu Marika Šoposká, která do bazárku věnovala ze své skříně krásné letní šaty.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Domácí hospicová péče - reportáž České televize

„Ve dvou střediscích - Pardubicích a Holicích poskytujeme služby Domácí hospicové péče již více než 20 let s přirozenou snahou pomoci bližnímu v nouzi, bez okázalé publicity. V posledních letech si však stále více uvědomuji, že je nutné o službě umírajícím a jejich rodinám v přirozeném domácím prostředí veřejně mluvit. Přestože si 90 % lidí přeje zemřít doma, ve skutečnosti se toto přání splní sotva desetině z nich“ uvedla Marie Hubálková, ředitelka Oblastní charity Pardubice.

pro formát doc není dostupný prohlížeč

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME

všem koledníčkům