Tříkrálová sbírka 2019: V Havlíčkově Brodě a v Humpolci je sečteno

Tříkrálová sbírka 2019. (Ilustrační foto)(Havlíčkův Brod, Humpolec) - Ve dvou největších městech území Oblastní charity Havlíčkův Brod, tedy v Havlíčkově Brodě a Humpolci, je výtěžek Tříkrálové sbírky 2019 už sečtený. Štědří havlíčkobrodští dárci z města a jeho nejbližšího okolí vhodili do zapečetěných kasiček celkem 162 365 korun, v Humpolci pak 173 461 korun. Děkujeme!

Ještě než se tři králové v Humpolci rozprchli do ulic, sešli se u malého Ježíška a jeho rodiny

Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Tříkrálovému koledování v Humpolci už po devatenácté předcházel příjezd tří králů na koních k narozenému Ježíškovi. Živý betlém, mimochodem s živým miminkem, se odehrál před farou na tamním Horním náměstí v sobotu 5. ledna dopoledne po tom, co páter Mgr. Pavel Hroznata Adamec, OPraem. požehnal skupinkám tří králů na cestu v ulicích města. A tradičně mu přihlíželi nejen sami koledníci, ale také lidé z široké veřejnosti, kteří si ještě ve vánočním čase s chutí zazpívali píseň Narodil se Kristus Pán. Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky pořádá na území havlíčkobrodského okresu, Humpolecka a Polenska Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Havlíčkobrodská Charita odstartovala Tříkrálovou sbírku 2019 v centru Havlíčkova Brodu

Při tříkrálovém koledování nesmí chybět vtip a úsměv na rtech. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod/Havlíčkobrodsko, Humpolecko, Polensko) - Do centra Havlíčkova Brodu zavítali v pátek 4. ledna tři králové, aby zahájili Tříkrálovou sbírku 2019 v regionu Oblastní charity Havlíčkův Brod. Tentokrát v obchodech a firmách, organizacích a institucích rozdávali tříkrálovské požehnání zástupci havlíčkobrodského Spolku Epigram - Vít Vodrážka, Michaela Krpálková a Lumír Mach. S kytarou a chrastítky v rukách a s písní na rtech nezapomněli navštívit ani tamní radnici, kde je vstřícně přivítali radní v čele se starostou Havlíčkova Brodu Janem Teclem. A jak už bývá příjemným zvykem, tři krále zastavovali i lidé v ulicích, kteří chtěli také přispět do zapečetěné kasičky na pomoc lidem v nouzi z regionu. Hlavní koledování na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku je v plánu na víkend 5. a 6. ledna. S organizací a realizací Tříkrálové sbírky v tomto regionu každoročně pomáhá kolem patnácti set dobrovolníků.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Zahájení Tříkrálové sbírky v Pardubicích

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Zahájení Tříkrálové sbírky v centru Havlíčkova Brodu

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019. (Ilustrační foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Oblastní charita Havlíčkův Brod zahájí Tříkrálovou sbírku 2019 v pátek 4. ledna v centru Havlíčkova Brodu. Na speciální koledu do obchodů, na radnici, do institucí nebo organizací se těší speciální tři králové - Vít Vodrážka, Michaela Krpálková a Lumír Mach. Na Havlíčkovo náměstí a do Horní i Dolní ulice vyrazí po osmé hodině ranní.

K Tříkrálové sbírce patří i koncerty, živý betlém nebo putovní divadélko

Živý betlém v Humpolci v roce 2018. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Stejně jako v letech předchozích i v roce 2019 doplní tradiční koledování v rámci Tříkrálové sbírky na Havlíčkobrodsku a Humpolecku doprovodné akce. Humpolečtí se mohou opět těšit na živý betlém před tamní farou a na Tříkrálový koncert. Hudební zážitek čeká ostatně i Přibyslav a farnost Velká Losenice zorganizuje putovní divadélko Čtvrtý z mudrců – tentokrát v Nížkově. Devatenáctý ročník největší dobrovolnické akce v republice odstartuje Oblastní charita Havlíčkův Brod mezi 4. a 6. lednem 2019.

Každý dobrý skutek pomůže nemocným a potřebným

Začněte s námi nový rok dobrým skutkem! Až vás v lednu navštíví tříkráloví koledníci s novoročním přáním, prosím, přispějte jim také do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Děkujeme! V Hradci Králové požehná třem králům biskup Jan Vokál v úterý 8. 1. v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Nenechte si ujít také doprovodné akce Tříkrálové sbírky - koncerty, živé betlémy a hry. Vydejte se třeba do Poličky, kde v sobotu 5. 1. povedou průvod koledníků městem tři králové na koních k živému betlému se zvířátky na Náměstí Palackého. Přijďte se podívat!

Dobročinná sbírka Krabice od bot obdarovala děti v Šipce

Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi. (Havlíčkobrodsko, Humpolecko) - Dobročinná sbírka s názvem Krabice od bot potěšila děti ze znevýhodněných rodin i na Havlíčkobrodsku a Humpolecku, kde v domácnostech pomáhá Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Modlitba za přežití zimy v Azylovém domě sv. Terezie 20. 12. 2018

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Zahajte nový rok s dobrým skutkem a radostí

Ukaž, že jsi king. Pomozte nám rozdávat požehnání a radost lidem do nového roku 2019 a staňte se jedním ze tří králů naší Tříkrálové sbírky v okrese Havlíčkův Brod a na Humpolecku. Stačí se přihlásit u naší koordinátorky Veroniky Pavlasové na e-mailu dobrovolnik@charitahb.cz nebo na tel.: 731 604 743. Hledáme děti různého věku i vedoucí skupinek tří králů s občanským průkazem. Těšíme na společné chvíle s vámi.

Díky daru prožily děti ze znevýhodněných rodin pravou mikulášskou nadílku

Balíčky sladkostí předali dětem pracovníci Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. (Foto: archiv OCH HB)Balíčky sladkostí předali dětem pracovníci Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. (Foto: archiv OCH HB)(Havlíčkobrodsko, Humpolecko) - Mikulášské balíčky byly prostřednictvím Šipky – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, která jako jedna ze služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod poskytuje odbornou podporu a pomoc rodinám v nepříznivé sociální situaci, předány do znevýhodněných rodin s dětmi.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Ilustrační snímek Charita Česká republika

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Patchworkářky z HaBy ušily pro děti z Charitního domova deku modrou jako moře. Nebo nebe

Děti z Charitního domova měly z modré patchworkové deky upřímnou radost. OCH HB/Aneta Slavíková(Havlíčkův Brod) – Na začátku roku se sešly, aby probraly, co budou po nadcházející měsíce tvořit. A přišel nápad ušít deku, ze které by mohly mít radost hlavně děti z havlíčkobrodského Charitního domova. Slovo dalo slovo, a tak nejmladší klienti jedné ze sociálních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod dostali originální dárek od Patchworkového klubu HaBa, který působí rovněž při charitním Mateřském centru Zvoneček.

Také havlíčkobrodská Charita vzpomene na zemřelé děti

Zapalme svíčkuOblastní charita Havlíčkův Brod si během druhé adventní neděle, tedy 9. prosince, připomene zemřelé děti, a to v rámci akce Zapalme svíčku. Vzpomínka otevřená veřejnosti se uskuteční v havlíčkobrodské nemocniční kapli od 16 hodin.

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME

všem koledníčkům

i dárcům TKS