Díky daru prožily děti ze znevýhodněných rodin pravou mikulášskou nadílku

Balíčky sladkostí předali dětem pracovníci Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. (Foto: archiv OCH HB)Balíčky sladkostí předali dětem pracovníci Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. (Foto: archiv OCH HB)(Havlíčkobrodsko, Humpolecko) - Mikulášské balíčky byly prostřednictvím Šipky – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, která jako jedna ze služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod poskytuje odbornou podporu a pomoc rodinám v nepříznivé sociální situaci, předány do znevýhodněných rodin s dětmi.

Na počátku prosince je zvykem, že přichází Mikuláš, aby hlavně hodné děti obdaroval drobnými sladkostmi. Ne vždy je však možné, aby zavítal do všech domácností. Naštěstí se ale našla paní Housová, která chtěla, aby si Mikuláš našel cestu i tam, kde je složitější životní situace.

Paní Housová nakoupila sladkosti, ze kterých bylo možné vytvořit celkem padesát mikulášských balíčků. Sladké dárky předala do rodin právě Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi. Balíčky samozřejmě udělaly dětem radost a tak, jako projev díků, zazpívali malí šikulové písničky nebo zarecitovali básničky. "Touto cestou velmi děkujeme paní Housové za materiální dar, který umožnil i dětem ze znevýhodněných rodin prožít příchod Mikuláše se všemi zvyky, které s ním souvisí," uvedla vedoucí Šipky Jitka Muzikářová, DiS.

HumpolecHavlíčkův BrodČinnost Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi finančně podporuje i město Humpolec a Havlíčkův Brod.

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME

všem koledníčkům

i dárcům TKS