Dobročinná sbírka Krabice od bot obdarovala děti v Šipce

Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi. (Havlíčkobrodsko, Humpolecko) - Dobročinná sbírka s názvem Krabice od bot potěšila děti ze znevýhodněných rodin i na Havlíčkobrodsku a Humpolecku, kde v domácnostech pomáhá Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.

Projekt funguje tak, že lidé do krabic od bot zabalí drobné hračky, knihy, sladkosti, ale i školní pomůcky nebo oblečení, a připraví tak pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin vánoční překvapení v podobě dárku určeného jenom jim. Poté dárci krabice odnášejí na sběrná místa a odtud již putují do vybraných organizací a institucí, které dárky předávají potřebným dětem.

Letos se do sbírky zapojila také Šipka, která poskytuje terénní odbornou pomoc a podporu rodinám, které jsou ohroženy nebo zasaženy nepříznivou sociální situací. A v době Vánoc tak děti i v těchto rodinách mohou prožít pocit obdarovaného. Díky Evě Tkadlečkové, Ditě Šimkové a jejich týmu dorazilo do Šipky auto plné „Krabic od bot“ až z Nového Města na Moravě. "Všem, kteří se do sbírky jakkoliv zapojili, srdečně děkujeme za jejich odvedenou práci a štědrost. Pevně věříme, že jejich dárky udělaly dětem radost a vykouzlily jim ty pravé Vánoce. Zároveň všem přejeme mnoho úspěchů v novém roce," uvedla vedoucí Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Jitka Muzikářová, DiS.

HumpolecHavlíčkův Brod

Činnost Šipky - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi finančně podporuje i město Humpolec a Havlíčkův Brod.

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME

všem koledníčkům

i dárcům TKS