DOMA JE DOMA - Petice na záchranu domácí hospicové péče

peticeCharita ČR: Po nikam nevedoucích jednáních a téměř roční stávkové pohotovosti našich zdravotních sester jsme se rozhodli konat a předkládáme občanům petici za záchranu domácí zdravotní péče. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Aby dál využívali domácí péči placenou ze zdravotního pojištění. Nepřipusťme, aby naši blízcí strávili zbytek života za plentou v přeplněných nemocnicích.

Připojit se můžete i vy a na každém hlasu záleží. Více na  www.charita.cz/domajedoma.

O co jde?

Chceme přimět politiky, aby vyřešili vážné podfinancování domácí zdravotní péče, v níž dlouhodobě chybí minimálně třetina prostředků. Jde o velmi malou částku (0,3 % ročního rozpočtu veřejného zdravotnictví), ale s obrovským celospolečenským dopadem. Pro přežití nekomerčních poskytovatelů domácí zdravotní péče jsou ovšem tyto peníze naprosto zásadní

Jak se zapojit?

Petici nebo on-line výzvu můžete podepsat od 3. července do 30. září. Petici s podpisy poté předložíme poslancům a senátorům Parlamentu ČR.

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME

všem koledníčkům

i dárcům TKS