Jarní charitativní bazárek pro Sebastiánka

IMG_8861(Havlíčkův Brod) – Jarní charitativní bazárek zahájila módní přehlídka v pondělí
8. dubna v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.
Nechyběla patronka, kterou se pro letošní rok stala herečka a rodačka z Havlíčkova Brodu Marika Šoposká, která do bazárku věnovala ze své skříně krásné letní šaty.

IMG_8770Slavnostní zahájení moderovala dvojice veselých moderátorů Michal Hájek a Josef Chozé Markuš, kteří hned v úvodu seznámili návštěvníky s příběhem malého Sebastiánka a jeho rodiny. Příběh rozesmutnil nejen samotné moderátory, ale nespočet návštěvníků. Povídání doplnila PhDr. Irena Salaquardová, která má Sebastiánka pod svými křídly, jenž jsou s jeho rodinou klienty Střediska rané péče při Oblastní charitě Havlíčkův Brod.

IMG_8885

Návštěvníci se po skončení zahájení mohli přesunout do bazárku v prostorách Mateřského centra Zvoneček nebo jít pozdravit herečku Mariku Šoposkou, která měla nachystané fotografie k podpisům a věnováním. Nebránila se ani společným fotografiím, kterých bylo nespočet.

Bazárek potrvá celý týden až do pátku 12.dubna.
Na podporu malému Sebastiankovi darovali lidé do bazárku oblečení, doplňky i hračky, vše si může kdokoli koupit za dobrovolnou cenu.

Výtěžek pomůže malému Sebastiánkovi a jeho rodině ke koupi rehabilitačního kočárku, který je pro ně tolik potřebný.Sebastiánka ve třech měsících postihla mozková příhoda, kdy utrpěl těžké postižení mozku i celé centrální soustavy. Sebastiánkovo postižení včetně dalších zdravotních komplikacích vyžaduje náročnou celodenní péči ze strany rodičů i odborníků.

O celkovém vybraném výtěžku pro Sebastiánka budeme informovat.

IMG_8872  IMG_8826IMG_8891

__________________________________________________________________________________

Markéta Paculová
PR – Oblastní charita Havlíčkův Brod