Ještě než se tři králové v Humpolci rozprchli do ulic, sešli se u malého Ježíška a jeho rodiny

Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Tříkrálovému koledování v Humpolci už po devatenácté předcházel příjezd tří králů na koních k narozenému Ježíškovi. Živý betlém, mimochodem s živým miminkem, se odehrál před farou na tamním Horním náměstí v sobotu 5. ledna dopoledne po tom, co páter Mgr. Pavel Hroznata Adamec, OPraem. požehnal skupinkám tří králů na cestu v ulicích města. A tradičně mu přihlíželi nejen sami koledníci, ale také lidé z široké veřejnosti, kteří si ještě ve vánočním čase s chutí zazpívali píseň Narodil se Kristus Pán. Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky pořádá na území havlíčkobrodského okresu, Humpolecka a Polenska Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Jakmile tři králové předali malému Ježíškovi dary, tedy zlato, kadidlo i myrhu, poklonili se mu a uposlechli Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)prosby vyhnout se při zpáteční cestě králi Herodovi, vyrazily do různých koutů města také skupinky tříkrálových koledníků. „Jejich počet se každý rok navyšuje, letos jsme jich vytvořili rekordních třicet. A to i s ohledem na počasí, které tolik nepřálo, protože padal sníh s deštěm. Věříme ale, že si děti koledu užily a že ji přečkají ve zdraví,“ doufala organizátorka Tříkrálové sbírky v Humpolci Dagmar Arnotová v sobotu večer.

Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)Tři králové rozdávali humpoleckým domácnostem požehnání a přáli jim do nového roku 2019 jen to dobré. Zároveň je prosili o příspěvek do zapečetěné kasičky na pomoc lidem v nouzi z regionu. Peníze z devatenácté Tříkrálové sbírky pomohou Oblastní charitě Havlíčkův Brod zafinancovat koupi potřebného devítimístného svozového auta pro uživatele s postižením, kteří využívají služby ledečské Sociálně terapeutické dílny. Výtěžek zároveň podpoří rozvoj takzvané charitní záchranné sítě. „Tento projekt plánujeme v koordinaci s dalšími Charitami v Kraji Vysočina. Stručně lze říct, že lidem, kteří jsou v tíživé životní situaci a dostupné služby jim neumí pomoci, budeme moci poskytnout například potraviny, hygienu, ošacení nebo vybavení domácnosti s tím, že materiální pomoc vždy doplníme odborným poradenstvím a podporou v řešení jejich problémů,“ vysvětlila ředitelka havlíčkobrodské Charity Ing. Kateřina Svobodová.

Tříkrálovou sbírku v Humpolci ještě podpoří Tříkrálový koncert v režii pěveckého uskupení TUCET. Uskuteční se v neděli 13. ledna od 16 hodin v koncertním sále Základní umělecké školy Gustava Mahlera. Výtěžek z dobrovolného vstupného organizátoři přidají k výtěžku z koledování.

Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)

facebooklinkedinYoutube

Oblastní charita Havlíčkův Brod

TKS 2019 - Havl. Brod