Knycká pětihodinovka 2019

DSC_0166 Oblastní charita Havlíčkův Brod vyrazila v sobotu 8.6.2019 podpořit nemocné cystickou fibrózou svou účastí na Knycké pětihodinovce – aneb potíme se pro slané.

Knycká pětihodinovka – aneb potíme se pro slané je charitativní běh Vlkovskem.
Vítáni byli běžci i neběžci všech věkových kategoriích od kočárků až po seory, akce tak byla hlavně pro lidi, kteří si chtějí užít pohodové odpoledne v přírodě a ještě tím podpořit dobrou  věc.
Celý výtěžek z akce byl věnován Klubu nemocných CYSTICKOU FIBRÓZOU - www.klubcf.cz
Návštěvníci zdolávali opakovaně okruh 4 kilometry dlouhý, v časovém limitu 5 hodin. Trať závodu vedla převážně lesem, přes  louku a  polní cestou. Krátká část vede po místní, málo frekventované komunikaci.

Cíl je myslím celkem jasný! Cystická fibróza je dědičné onemocnění,  které je v dnešní době léčitelné ale ne vyléčitelné. CF postihuje především dýchací a trávicí systém a narušuje funkci potních žláz. Nemocní mají až pětkrát slanější pot, proto se jim také říká ,,slané děti,,.  Tito lidé mají život složitější, a proto jsme se rozhodli jim pomoci  nejen finančně, ale i zviditelněním této ne moc známé nemoci. Příjemným pozitivem této akce je bezesporu i to, že uděláte něco i pro své zdraví :o) " uvedli orhanizátoři akce www.knykbezhranic.webnode.cz

"Kromě toho, že jsme vyráběli s přítomnými dětmi „foukátka“ , což se během malé chvíle stalo velmi oblíbenou aktivitou dětí přítomných na této akci, zúčastnili jsme se i charitativního běhu Vlkovskem a užili si krásné odpoledne v přírodě. Jeden běžecký okruh byl dlouhý 4km a vedl místní komunikací, lesem, loukou, do kopce, z kopce i po rovině. Pro některé z nás byl terén náročný a pro některé méně, někdo zvládl během 5ti hodin jeden okruh, někdo i několik. Nikdo jsme nevyhráli, ale všichni jsme měli úžasný pocit z toho, že jsme se zúčastnili a udělali něco pro dobrou věc. Našim cílem bylo podpořit tuto potřebnou akci a přispět tak ke zvýšení povědomí o této závažné nemoci, což jsme doufám splnili." pověděla vedoucí charitní ošetřovatelské služby Mgr. Veronika Kusínová

2 1 IMG_9836 IMG_9747

TKS 2019 - Havl. Brod