Lampiony i oči zářily naplno, i když se nad svatým Martinem bílá pokrývka vznášela jen symbolicky

Do Havlíčkova Brodu přijel svatý Martin na bílém koni. Tradiční akci opět zorganizovalo Mateřské centrum Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: archiv MC Zvoneček)(Havlíčkův Brod) – Přestože se účastníci havlíčkobrodského Svatomartinského lampionového průvodu skutečných sněhových vloček nedočkali, o tradiční příjezd svatého Martina na bílém koni ochuzeni samozřejmě nebyli. Akce Mateřského centra Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod letos doznala dvou výraznějších novinek a podle odhadu si ji nenechalo ujít kolem devíti set malých i velkých návštěvníků.

První zásadnější novinkou oproti minulým ročníkům byla změna trasy průvodu. „Z důvodu revitalizace parku Budoucnost, kde se vše odehrává, se zahájení uskutečnilo nedaleko, a to pod farními hradbami. Samotný průvod jsme pak museli vést po kratším úseku,“ vysvětlila vedoucí Zvonečku a zároveň hlavní koordinátorka akce Anna Doleželová.

Druhá novinka pak udělala radost především fanouškům pohádky Ledové království. „Zahájení se neslo v duchu právě tohoto příběhu. Představení pod vedením Ivety Parkanové a Lucie Náplavové sehrály sněhové vločky a sněhuláci z řad maminek a dětí z našeho Zvonečku,“ zmínila Anna Doleželová.

Hlavním hřebem večera byl příjezd svatého Martina na bílém koni, za nímž se do průvodu osvíceného stovkami světýlek z lampionů řadily především děti s rodiči. A jelikož nezasněžilo, nad Martinem se alespoň symbolicky díky nosičům a heroldům vznášela bílá pokrývka.

K zakousnutí nechyběly tradiční svatomartinské rohlíčky, které před akcí společně připravily maminky ze Zvonečku za výrazné podpory seniorek ze Senior Pointu. „Ženám pod vedením Jany Houlíkové, Ivety Parkanové a Lucie Náplavové velice děkujeme za pomoc i příjemné chvíle při pečení. Poděkování patří i sponzorům, dobrovolníkům a samozřejmě účastníkům, bez nichž by se Svatomartinský lampionový průvod nemohl uskutečnit,“ podotkla vedoucí Mateřského centra Zvoneček.

AHavlíčkův Brodkci podpořili: město Havlíčkův Brod, Pross Reklama,Mlýn Havlíčkův Brod, firma Ego, která zapůjčila kožíšek, Ivan Tecl z AZ Centra a Občerstvení U Babice.

Město Havlíčkův Brod finančně podporuje rovněž činnost Mateřského centra Zvoneček.

facebooklinkedinYoutube

Oblastní charita Havlíčkův Brod