Mateřské centrum Rolnička láká na nový program plný zábavy, pohybu, tvoření i vzdělávání

Mateřské centrum Rolnička ve Světlé nad Sázavou. (Světlá nad Sázavou) – Do nového roku vstoupilo světelské Mateřské centrum Rolnička při Oblastní charitě Havlíčkův Brod s novým osazenstvem, novou otevírací dobou i s novým programem. Na své si přijdou jak maminky, nebo další členové rodiny, tak samozřejmě děti, které se díky mateřskému centru snadněji zapojí do většího kolektivu a zároveň si odnesou řadu nových poznatků, dovedností a také zážitků.

Rolnička má od ledna otevřeno každé pondělí od 8.30 do 11.30 hodin a každou středu od 15 do 18 hodin. Po celou dobu je k dispozici informativní poradenství související s rodičovstvím nebo rozvojem nejmenších návštěvníků. K tomu navíc chystá aktivity v rámci stálého programu. „V pondělí od 8.30 do 9.30 hodin plánujeme volné hraní. Poté se vrhneme na Kolo-kolo, což je pohybové cvičení s říkadly. Od 10.30 do 10.50 dostanou prostor Logohrátky plné procvičování mluvení a vzájemného učení za pomocí obrázků, knížek a logopedických pomůcek a nakonec, od 10.50 do 11.30 hodin, přijdou na řadu Vlastní světy, tedy samostatné hraní dětí pod dohledem rodičů a našich koordinátorek,“ nalákala na pondělí stálý program vedoucí mateřských center při Oblastní charitě Havlíčkův Brod Anna Doleželová.

Středa bude od 15 do 15.30 hodin patřit opět aktivitě Kolo-kolo, kterou vystřídá výtvarná dílnička s názvem Tvořílkové. Mateřské centrum Rolnička plánuje i další akce. V únoru se návštěvníci mohou těšit na dětský karneval, a to v sobotu 2. února od 13.30 do 17 hodin. V úterý 12. února od 16 hodin se pak uskuteční přednáška Marie Pechové o všeobecné finanční gramotnosti. „Od února odstartujeme také hudebně pohybový kroužek, který je určený pro děti do čtyř let. Jeho náplní budou jednoduché lidové písně, básničky – hudebně a pohybově ztvárněné, hra na rytmické nástroje a dále i výtvarná činnost. Vstup na první, ukázkovou hodinu bude zdarma a podle počtu a domluvy účastníků stanovíme přesný termín dalších setkávání. Pro bližší informace volejte na telefonní číslo 723 558 528 nebo pište na e-mail mcrolnicka@seznam.cz. Aktuální informace naleznete také na facebookových stránkách,“ pozvala jedna z koordinátorek Rolničky Jana Špiňarová. Od února je v plánu také série přednášek s Ivou Georgievovou na téma Život ve zdraví a radosti podle Ajurvédy. Milovníky ručních prací jistě nadchne kurz patchworku, který povede Věra Kopecká.

Mateřské centrum je místem, kde se setkávají především maminky s dětmi na rodičovské dovolené. Vítáni jsou ale i další členové rodiny. Navazují nová přátelství, čerpají nové nápady, předávají si zkušenosti a mohou se dělit o své každodenní radosti i starosti. Rodiče mají navíc možnost smysluplně vyjít ze sociální izolace, do které se vlivem celodenní péče o dítě dostávají. Děti se zase připravují na vstup do většího kolektivu v mateřské škole a seznamují se se základy výtvarné, hudební i tělesné výchovy. Oblastní charita Havlíčkův Brod provozuje tři mateřská centra – Rolničku ve Světlé nad Sázavou, Ledňáčka v Ledči nad Sázavou a Zvoneček v Havlíčkově Brodě.

Mateřské centrum Rolnička sídlí na adrese Sázavská 598. Na rodiče a děti se těší nové koordinátorky: Kateřina Barcíková (tel.: 730 809 743), Ing. Jana Špiňarová (tel.: 723 558 528) a PhDr. Marie Mašková (tel.: 731 646 844).

facebookYoutubelinkedin

Oblastní charita Havlíčkův Brod

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME