Na zvonečkovský Den pro zdraví našich nejmenších zavítala i česká Miss

Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) – Letošní Den pro zdraví našich nejmenších v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček okořenila návštěva Miss České republiky Terezie Dobrovolné. Zároveň trojnásobná maminka se s ostatními podělila o zkušenosti, jak lze skloubit kariéru s mateřstvím. Tradiční akce, kterou pořádá Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod ve spolupráci s Nemocnicí Havlíčkův Brod a dalšími partnery, nabídla i další přednášky točící se kolem tématu zdraví dětí i celých rodin a v neposlední řadě také aktivity jdoucí ruku v ruce se zdravým životním stylem.

Celodenní program začal slavnostním zahájením, na které dorazili hosté i z havlíčkobrodské nemocnice nebo Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)radnice. „Velké díky patří Zvonečku a jeho koordinátorce Anně Doleželové a celému jejímu týmu za to, že podobnou akci, vedle dalších ve městě, pořádá,“ poděkoval v úvodní řeči starosta Havlíčkova Brodu Mgr. Jan Tecl, MBA, který do Zvonečku dorazil společně s místostarostou města Ing. Čeňkem Jůzlem. Několik příjemných vět o tom, jak je důležité věnovat pozornost zdraví našich nejmenších, pronesla i primářka dětského oddělení havlíčkobrodské nemocnice MUDr. Magdalena Chvílová Weberová, která se sama podílí na organizaci akce. Na zahájení nechyběla ani náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Nemocnice Havlíčkův Brod PhDr. Lada Nováková, Ph.D. Obě dámy také připomněly konferenci pro zdravotníky, jež je součástí programu.

Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Zvoneček nevynechal ani tradiční předání koše plného hraček pro malé pacienty z dětského oddělení nemocnice. Zahájení pak zpestřilo swingové taneční vystoupení skupiny Amirah. Studenti Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se zase postarali o občerstvení v podobě lahodných smoothie a zakousnout bylo možné i zdravé potraviny od Dej si bio. Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická nachystala měření tělesných hodnot, stejně jako partner Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Úsměvy na rtech dětí dopoledne vykouzlili nemocniční klauni a kdo měl pochybnosti o svém zraku, zavítal na screening ke stolečku Optiky Běhounkovi. „Děkujeme všem, kteří se na organizaci i realizaci celého dne podíleli. Těší nás, že jsme opět mohli přispět k osvětě péče o zdraví naše a našich dětí,“ uzavřela Jana Houlíková z Mateřského centra Zvoneček.

Akce se uskutečnila v rámci projektu „Zdravé a udržitelné město Havlíčkův Brod“, který je podpořen dotací z Kraje Vysočina.

Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Den pro zdraví našich nejmenších v Mateřském centru Zvoneček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)

Den pro zdraví našich nejmenších finančně podpořily město Havlíčkův Brod v rámci realizace projektu Zdravé město a místní Agenda 21, Kraj Vysočina a Česká průmyslová zdravotní pojišťovna.

Havlíčkův BrodMístní Agenda 21Zdravá městaZdravý krajČeská průmyslová zdravotní pojišťovna

facebookYoutubelinkedin

Oblastní charita Havlíčkův Brod