Petrklíčští nachystali Vánoční prodejní výstavu

Vánoční prodejní výstava v Petrklíči(Ledeč nad Sázavou) - Ti, kteří náhodou nezašli 26. října na ledečské farmářské trhy, a neviděli tak výrobky k prodeji z ledečského Centra sociálních služeb Petrklíč, nemusí litovat. Jedna ze sociálních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod totiž finišuje s přípravou již tradiční Vánoční prodejní výstavy ve svých prostorách na adrese Barborka 1324. Vítána je široká veřejnost, a to 26. až 30. listopadu vždy od 9 do 15 hodin.

Jak prozradila vedoucí Petrklíče Bc. Terezie Veletová, uživatelé stacionáře společně s pracovníky nachystali například adventní a vánoční ozdoby, originální tašky nebo batůžky, úložné krabičky a další dekorace nebo dárky pod vánoční stromeček. „Na své si tak přijdou jak ti, kteří chtějí nabrat inspiraci nebo se navnadit na adventní čas, tak i ti, kteří si chtějí nějakou drobnost zakoupit,“ uvedla Terezie Veletová.

Maličkosti vytvářejí vlastníma rukama lidé s postižením a senioři za pomoci pracovníků v rámci aktivizačních činností. Díky tvoření trénují jemnou motoriku a rozvíjejí fantazii, což je pro udržení jejich schopností a dovedností podstatné. „Výtěžek z prodejní výstavy poputuje na podporu činnosti Petrklíče,“ doplnila vedoucí stacionáře.

Tvoření v Petrklíči na Vánoční prodejní výstavu. (Foto: archiv OCH HB)Tvoření v Petrklíči na Vánoční prodejní výstavu. (Foto: archiv OCH HB)

Ledeč nad Sázavou

Činnost Centra sociálních služeb Petrklíč finančně podporuje i město Ledeč nad Sázavou.

facebookYoutubelinkedin

Oblastní charita Havlíčkův Brod