Mateřské centrum Zvoneček

Mateřské centrum je místo, kde se setkávají především maminky s dětmi na mateřské nebo rodičovské dovolené. Rádi vítáme i další zájemce, jak tatínky, babičky, dědečky nebo například paní na hlídání. Maminky získájí prostor pro navazování nových přátelství, načerpají nové nápady, mohou si předávat zkušenosti a podělit se o každodenní radosti a starosti. Děti se setkávají s jinými dětmi, připravují se na vstup do kolektivu v mateřských školách, získávají první zkušenosti s výtvarnými technikami, s hudební i tělesnou výchovou. Mateřské centrum pomáhá maminkám i tatínkům s malými dětmi na mateřské nebo rodičovské dovolené vyjít ze sociální izolace, kam se celodenní péčí o dítě dostávají.MC

Cílem je

• umožnit setkávání rodičů s dětmi na mateřské dovolené, kteří zde mohou smysluplně trávit čas,
  • podpořit základní funkce rodiny a posílit její stabilitu,
  • předcházet sociálnímu vyloučení rodičů, způsobeného déletrvající sociální izolací,
  • posilovat sebevědomí maminek.

Co nabízíme? zvoneček bez barvy

• tvořivé a výtvarné dílny - pletení z pedigu, drátkování, patchwork, keramika, batikování,...
  • výtvarné dílničky pro děti,
  • dramatický kroužek pro maminky a děti,
  • cvičení pro maminky a děti,
  • přednášky z různých oblastí lidské činnosti, například zdravý životní styl, výchova dětí apod.,
  • pravidelný program pro budoucí maminky a maminky s novorozenci,
  • vzdělávací programy,
  • jazykové kurzy,
  • zapojení do kulturních a dalších akcí - Masopustní jarmark, Pohádkový průvdo, Svatomartinský lampiónový průvod, účast na havlíčkobrodských řemeslnýcht trzích a podobně.

Jak službu poskytujeme?

Mateřské centrum je zvláštní poskytovatel služby, který službu zároveň nabízí i příjímá. Maminky samy připravují program pro sebe a své děti a zároveň program využívají. Koordinátorky mateřského centra zajišťují provoz organizačně a technicky.

Potřebujete zajít na úřad nebo ke kadeřnici a nemáte hlídání?

Kromě zajímavých programů nabízí centrum také dopolední hlídání dětí předškolního věku. Od 8.00 do 12.00 hodin máme otevřenou hernu, kde si děti mohou pohrát za dohledu našich pracovnic a maminky se mezitím mohou zúčastnit některé z námi nabízených aktivit nebo si odběhnout vyřídit úřední a jiné záležitosti. Jde pouze o krátkodobé hlídání v rozsahu maximálně tří hodin. Nejčastěji k nám dochází rodiče s dětmi do čtyř let, které zatím nenavštěvují předškolní zařízení, ale není to pravidlem. Děti si u nás postupně zvykají na odloučení od rodičů, na nové prostředí a učí se navazovat kontakt s ostatními dětmi.

Provozní doba

Zvoneček vítá mamnky, tatínky i prarodiče s malými dětmi od pondělí do pátku od 8.00 do 12.00 hodin. Pravidelné programy v rámci otevírací doby najdete pod tímto odkazem. Aktuální program na konkrétní měsíc pak pod tímto odkazem.

Kontaktní údaje

Mateřské centrum Zvoneček
Anna Doleželová,
koordinátorka mateřského centra