Charitní domov pro matky s dětmi Havlíčkův Brod

• Tel.: 569 431 149, 731 646 843

Charitní domov

Co je Charitní domov?

Charitní domov je pobytová služba, která poskytuje své služby ve dvou zařízeních - v Humpolci a Havlíčkově Brodě. Jejím posláním je poskytovat rodičům, samoživitelům a těhotným ženám v nepříznivé sociální situaci spojenou se ztrátou bydlení, přechodné ubytování, pomoci jim s aktivním řešením jejich situace tak, aby mohli co nejdříve bydlet samostatně, zajistit řádnou péči o děti a žít běžný život rodin s dětmi.

Charitní domov pro matky s dětmi Havlíčkův Brod

Charitní domov pro matky s dětmi v Havl. Brodě disponuje kapacitou 20 lůžek - 6 samostatnými pokoji se sociálních zařízením. Každá místnost je vybavena nábytkem a lednicí. Dům se nachází v klidné části v centru města. Přímo u domu je malé prostranství k trávení volného času, k dispozici je také farní zahrada. Služba je poskytována v bariérovém prostředí.

Působnost - Spádovou oblastí našeho zařízení jsou obce s rozšířenou působností Havlíčkův Brod nebo Humpolec a při volné kapacitě i území mimo vymezená města.

Veřejný závazek Charitního domova

Kontaktní údaje pro Charitní domov pro matky s dětmi Havlíčkův Brod

Charitní domov Humpolec

Charitní domov Humpolec nabízí časově omezené ubytování v šesti malometrážních bytech (celkem 20 lůžek) na klidném místě nedaleko centra města. Každý byt je vybaven kuchyňskou linkou, lednicí a sporákem. Dále je k dispozici společenská místnost s kuchyňskou linkou, počítač s internetovým připojením, televize  a DVD přehrávač. K péči o oděvy a ložní prádlo slouží uživatelům prádelna s automatickou pračkou, žehlička, žehlicí prkno a sušáky na prádlo. Sprchy a WC jsou společné, oddělené pro muže a ženy. Dále je uživatelům k dispozici zahrada s možností letního posezení.

Kontaktní údaje pro Charitní domov Humpolec

Pracovní doba v Charitním domově je od pondělí do pátku od 7,00 do 20,00 hodin, o sobotách, nedělích a svátcích od 8,00 do 16,30 hodin.

Základní poskytované činnosti

1. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy:
    • vytvoření podmínek pro samostatnou přípravu nebo pomoc s přípravou stravy,
  2. poskytnutí ubytování:
    • ubytování po dobu zpravidla nepřevyšující 6 měsíců,
    • umožnění celkové hygieny těla,
    • vytvoření podmínek pro zajištění úklidu, praní a žehlení osobního prádla, výměny ložního prádla,
  3. pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí:
    • pomoc při vyřizování běžných záležitostí vyplývajících z individuálních plánů,
    • pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou a pomoc a podpora při dalších aktivitách podporujících sociální začleňování osob, včetně uplatňování zákonných nároků a pohledávek.

Základní činnosti při poskytování služby azylový dům se zajišťují v rozsahu úkonů dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách a jsou pro uživatele zdarma, v případě ubytování se stanovenou maximální výší úhrady.

Fakultativní služby jsou nabízeny.

Kritéria pro poskytnutí služby Charitního domova

Příjem do zařízení Charitního domova

žádost o přijetí ke stažení: Žádost o poskytování sociální služby, dotazník k vyplnění elektronicky tady: Žádost o poskytování služby  a potvrzení lékaře: Vyjádření lékaře o zdravotním stavu

Úhradník za poskytování sociální služby azylový dům