Králíček přináší info k Tříkrálové sbírce i seriál receptů z festivalu Bez bariér jsme si blíž

Titulní strana listopadového Králíčka. Na našem webu už "visí" nové, listopadové číslo zpravodaje Králíček. Dozvíte se například základní info o chystané Tříkrálové sbírce, připomenete si Svatomartinský průvod, zjistíte, na co se v nejbližší době chystáme, představí se vám náš havlíčkobrodský Nízkoprahový klub BAN!, přečtete si, jak děti pomohly ledečskému Centru sociálních služeb Petrklíč, zavítáte do Humpolce a do Astry - denního centra pro seniory a v neposlední řadě si s námi upečete dobroty, které jste mohli ochutnat na premiérovém ročníku havlíčkobrodského festivalu sociálních služeb s názvem Bez bariér jsme si blíž. Přesně tak, opět se můžete těšit na nabité číslo, které najdete po kliknutí na: http://hb.charita.cz/res/archive/032/004442.pdf?seek=1511253666

Plnoletá Tříkrálová sbírka klepe na dveře. Díky výtěžku může být pomoc v terénu ještě účinnější

Tříkrálová sbírka(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Největší dobrovolnická akce v republice oslaví v příštím roce již osmnácté narozeniny. Je již samozřejmostí, že se do Tříkrálové sbírky zapojí také Oblastní charita Havlíčkův Brod, která pomáhá potřebným v havlíčkobrodském okresu a na Humpolecku. Tentokrát výtěžek v regionu podpoří bezodkladný nákup vozidel do sociálních služeb, jejichž pracovníci poskytují péči o lidi v nouzi v jejich domovech.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Cena za umělecký dojem: Výherkyni z Jiřic poukaz na nákup oblečení v Šatníku potěšil

Držitelka zvláštní ceny za umělecký dojem Ilona Jůzlová. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Jedna z organizátorek Tříkrálové sbírky v Jiřicích u Humpolce Ilona Jůzlová poslala do naší fotosoutěže O nejpovedenější snímek z Tříkrálové sbírky 2017 fotografii, která na nás zapůsobila, a tak jsme se rozhodli, že její sympatické autorce udělíme zvláštní cenu za umělecký dojem. V úterý jsme jí předali mimo jiné poukaz na nákup oblečení do boxíku v našem humpoleckém Středisku charitní pomoci, takzvaném Šatníku, v hodnotě 150 korun zdarma. Zajímavé je, za jakých okolností soutěžní fotografie vznikla. To a ještě více o sbírce v Jiřicích se ovšem dočtete až v našem březnovém zpravodaji Králíček. Iloně Jůzlové i její sestře Šárce Kordovské moc děkujeme, že nám s organizací Tříkrálové sbírky pomáhají!

Oceněný snímek Ilony Jůzlové.

Oceněný snímek Ilony Jůzlové ze sbírky v režii malých hasičů z Jiřic.

Nové číslo Králíčka je na světě

Titulní strana nového KrálíčkaNa našem webu www.hb.charita.cz už najdete zbrusu nové číslo zpravodaje Králíček. Dočtete se, jak dopadla Tříkrálová sbírka, jaké jsou změny v Občanské poradně, kdo vyhrál naši Tříkrálovou fotosoutěž, co je nového v BAN!u, ŠIPCE i ve Zvonečku, pozveme vás na Masopustní jarmark v Havlíčkově Brodě, nabídneme vám pracovní místo a jako třešničku na dortu vám servírujeme velice zajímavý rozhovor s naší vrchní sestřičkou Stanislavou Holendovou, která odchází do penze. Archiv Králíčka rozbalíte na našem webu po kliknutí na "králíčkovský" banner pod hlavní, vodorovnou nabídkou. Přejeme vám příjemné počtení a získání nových, zajímavých a užitečných informací.

Nové číslo najdete také zde: Králíček leden/únor 2017

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Oblastní charita Havlíčkův Brod: Tříkrálové pokladničky ukrývaly rekord

Na organizaci Tříkrálové sbírky se podílí také učitelé a školáci ze Základní školy a Mateřské školy Krásná Hora. (Foto: archiv ZŠ a MŠ Krásná Hora)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Že lidem na Havlíčkobrodsku a Humpolecku není lhostejný osud lidí v těžké životní situaci, opět dokázala Tříkrálová sbírka. Nejen, že výtěžek přeskočil dvoumilionovou hranici, ale navíc překonal dosavadní rekord z roku 2016. Štědří dárci vhodili do charitních kasiček celkem 2 095 977 korun, což je zhruba o 74 tisíc korun více než loni.

Tříkrálové peníze pomohou nemocným a potřebným u nás i v zahraničí

Lidé v královéhradecké diecézi opět projevili velkou solidaritu a do tříkrálových kasiček přispěli rekordních více než 15 milionů korun. Děkujeme všem dárcům za štědrost. Díky také koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při letošní obzvlášť mrazivé koledě. Charity z darovaných peněz podpoří především vlastní služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí.

Tříkrálové koruny nasadili na hlavy v Petrklíči i v Sociálně-terapeutické dílně

Petrklíč na tříkrálové koledě. (Foto: archiv Centra sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou)(Ledeč nad Sázavou) – Tříkrálová sbírka nadchla i školáky z 5. C Základní školy Ledeč nad Sázavou, kteří se vydali na koledu se zaměstnanci tamního Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB) hned dvakrát. Poprvé vyrazili ve středu 4. ledna, reprízu pak absolvovali v pátek 6. ledna. Zaměstnanci a klienti ledečské Sociálně-terapeutické dílny rovněž při OCH HB pak předávali poselství ve čtvrtek 5. a v pátek 6. ledna.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.