Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Cena za umělecký dojem: Výherkyni z Jiřic poukaz na nákup oblečení v Šatníku potěšil

Držitelka zvláštní ceny za umělecký dojem Ilona Jůzlová. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Jedna z organizátorek Tříkrálové sbírky v Jiřicích u Humpolce Ilona Jůzlová poslala do naší fotosoutěže O nejpovedenější snímek z Tříkrálové sbírky 2017 fotografii, která na nás zapůsobila, a tak jsme se rozhodli, že její sympatické autorce udělíme zvláštní cenu za umělecký dojem. V úterý jsme jí předali mimo jiné poukaz na nákup oblečení do boxíku v našem humpoleckém Středisku charitní pomoci, takzvaném Šatníku, v hodnotě 150 korun zdarma. Zajímavé je, za jakých okolností soutěžní fotografie vznikla. To a ještě více o sbírce v Jiřicích se ovšem dočtete až v našem březnovém zpravodaji Králíček. Iloně Jůzlové i její sestře Šárce Kordovské moc děkujeme, že nám s organizací Tříkrálové sbírky pomáhají!

Oceněný snímek Ilony Jůzlové.

Oceněný snímek Ilony Jůzlové ze sbírky v režii malých hasičů z Jiřic.

Nové číslo Králíčka je na světě

Titulní strana nového KrálíčkaNa našem webu www.hb.charita.cz už najdete zbrusu nové číslo zpravodaje Králíček. Dočtete se, jak dopadla Tříkrálová sbírka, jaké jsou změny v Občanské poradně, kdo vyhrál naši Tříkrálovou fotosoutěž, co je nového v BAN!u, ŠIPCE i ve Zvonečku, pozveme vás na Masopustní jarmark v Havlíčkově Brodě, nabídneme vám pracovní místo a jako třešničku na dortu vám servírujeme velice zajímavý rozhovor s naší vrchní sestřičkou Stanislavou Holendovou, která odchází do penze. Archiv Králíčka rozbalíte na našem webu po kliknutí na "králíčkovský" banner pod hlavní, vodorovnou nabídkou. Přejeme vám příjemné počtení a získání nových, zajímavých a užitečných informací.

Nové číslo najdete také zde: Králíček leden/únor 2017

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Oblastní charita Havlíčkův Brod: Tříkrálové pokladničky ukrývaly rekord

Na organizaci Tříkrálové sbírky se podílí také učitelé a školáci ze Základní školy a Mateřské školy Krásná Hora. (Foto: archiv ZŠ a MŠ Krásná Hora)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Že lidem na Havlíčkobrodsku a Humpolecku není lhostejný osud lidí v těžké životní situaci, opět dokázala Tříkrálová sbírka. Nejen, že výtěžek přeskočil dvoumilionovou hranici, ale navíc překonal dosavadní rekord z roku 2016. Štědří dárci vhodili do charitních kasiček celkem 2 095 977 korun, což je zhruba o 74 tisíc korun více než loni.

Tříkrálové peníze pomohou nemocným a potřebným u nás i v zahraničí

Lidé v královéhradecké diecézi opět projevili velkou solidaritu a do tříkrálových kasiček přispěli rekordních více než 15 milionů korun. Děkujeme všem dárcům za štědrost. Díky také koledníkům a dobrovolníkům za pomoc při letošní obzvlášť mrazivé koledě. Charity z darovaných peněz podpoří především vlastní služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí.

Tříkrálové koruny nasadili na hlavy v Petrklíči i v Sociálně-terapeutické dílně

Petrklíč na tříkrálové koledě. (Foto: archiv Centra sociálních služeb Petrklíč v Ledči nad Sázavou)(Ledeč nad Sázavou) – Tříkrálová sbírka nadchla i školáky z 5. C Základní školy Ledeč nad Sázavou, kteří se vydali na koledu se zaměstnanci tamního Centra sociálních služeb Petrklíč při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB) hned dvakrát. Poprvé vyrazili ve středu 4. ledna, reprízu pak absolvovali v pátek 6. ledna. Zaměstnanci a klienti ledečské Sociálně-terapeutické dílny rovněž při OCH HB pak předávali poselství ve čtvrtek 5. a v pátek 6. ledna.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Na facebooku můžete hlasovat pro nejpovedenější snímek z Tříkrálové sbírky 2017

Do neděle 15. ledna jste mohli posílat své snímky z letošní Tříkrálové sbírky do naší fotosoutěže. Do finále jsme zařadili 43 fotografií, které splnily dané podmínky. Svého vítěze vyberou jak zástupci Oblastní charity Havlíčkův Brod, tak i fanoušci naší facebookové stránky. Hlasujte pro svého favorita:
1) Označte facebookovou stránku Oblastní charita Havlíčkův Brod "To se mi líbí".
2) Projděte si fotografie na https://www.facebook.com/media/set/….
3) Dejte "lajk" té, která vás nejvíce zaujala. POZOR - Každý fanoušek může dát jen jeden "lajk"!
4) Hlasujte do neděle 22. ledna.

Počítáme, počítáme, počítáme. Díky třídičce a počítačce mincí rychleji

Třídičku a počítačku mincí zapůjčili OCH HB Juraj Švec a Kateřina Kernová. Děkujeme! (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod) - Už známe výtěžek z Tříkrálové sbírky v Havlíčkově Brodě a spádových obcí. Po dnešním dopoledním počítání je jasné, že místní na pomoc potřebným přispěli celkovou částkou 185 121 korun. Loni se na stejném území vybralo 187 241 korun. Moc děkujeme všem, kteří tři krále srdečně přivítali! Letos se nám počítání darovaných mincí díky úžasné nabídce od Kateřiny Kernové a Juraje Švece výrazně usnadnilo. Po přečtení našeho nového zpravodaje s názvem Králíček se nám sami ozvali s tím, že by Oblastní charitě Havlíčkův Brod vypůjčili vlastní třídičku a počítačku mincí. Poprvé jsme ji vyzkoušeli při počítání výtěžku právě z Havlíčkova Brodu a musíme konstatovat, že nám skutečně významně šetří čas i práci. Děkujeme!

Sbírky šatstva na rok 2017 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.