Únorový Králíček dozajista zahřeje dobrými zprávami

titulní strana únorového zpravodaje KrálíčekNejčerstvější čtivo z havlíčkobrodské Charity je na světě.Tentokrát vám prostřednictvím rozhovoru s vedoucí Mgr. Janou Teklovou blíže představí činnost světelského eNCéčka - nízkoprahového centra pro děti a mládež, podívá se na výsledky Tříkrálové sbírky jak v okrese Havlíčkův Brod, na Humpolecku a Polensku, tak i v celé republice, představí Danečka, rok a půl starého klienta Střediska rané péče, pro kterého se v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček uskuteční Jarní charitativní bazárek, prostřednictvím fotografií se vrátí k Masopustnímu jarmarku v Havlíčkově Brodě v režii Zvonečku a v neposlední řadě nakoukne, jak to zhruba po půl roce vypadá u rodiny Městeckých, kam pravidelně dojíždí Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi. Čerstvé únorové číslo najdete na našem webu: http://hb.charita.cz/res/archive/033/004557.pdf?seek=1518718680. Ať se vám líbí!

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vykoledované peníze pomohou nemocným a potřebným v našich regionech i v zahraničí

Podtrženo, sečteno. Koledníkům v hradecké diecézi se letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun. Z darovaných peněz budou podpořeny především charitní služby pro nemocné a potřebné v těch regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí. „Jsem rád, že tříkrálová tradice, která i pomáhá a přirozeně propojuje všechny generace, oslovuje stále více lidí a dobrovolníků," říká RNDr. Jiří Stejskal, ředitel Diecézní charity Hradec Králové: "Děkujeme všem štědrým dárcům za důvěru a koledníkům za velkou pomoc.“

Tříkrálová sbírka 2018 byla na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku rekordní

Ilustrační foto. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko/Polensko) – Do sídla Oblastní charity Havlíčkův Brod doputovaly poslední výsledky Tříkrálové sbírky 2018 z obcí v havlíčkobrodském okrese, na Humpolecku a Polensku. Ve všech 450 kasičkách se dohromady ukrývalo neuvěřitelných 2 360 880,45 korun.

Návštěva 2017

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie

Ve druhé polovině listopadu roku 2017 se vypravili zástupci hradecké diecézní Charity do Indie. Hlavním cílem této cesty bylo setkání s místními partnery a koordinátory projektu Adopce na dálku®. Čeští návštěvníci potkali během necelých dvou týdnů několik tisíc indických školáků a desítky absolventů zmíněného projektu.

Lednový Králíček přináší první zprávy o Tříkrálové sbírce a zajímavosti z organizace včetně receptu

Titulní strany lednového Králíčka. Nové číslo Králíčka, zpravodaje Oblastní charity Havlíčkův Brod, se věnuje jak největší dobrovolnické akci v republice, tak novinkám o činnosti služeb organizace. První strany čtenáře seznámí s nejaktuálnějšími výsledky a ohlasy na Tříkrálovou sbírku 2018, o kus dál se dočtou o novém autu pro Domácí hospicovou péči, které mohla havlíčkobrodská Charita pořídit díky dotaci z Kraje Vysočina, dále nahlédnou do světelského eNCéčka a havlíčkobrodského BAN!u, dvou nízkoprahových center pro děti a mládež, kde se konaly prezidentské volby nanečisto, budou moci upéct mrkvové rohlíčky z festivalu sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž dle receptu dobrovolnice, společně s Charitním domovem v Havlíčkově Brodě zapátrají po tajemném dárci jablek, dozvědí se více o chystaném havlíčkobrodském masopustním průvodu v režii Mateřského centra Zvoneček a poznají lipnický dům s pečovatelskou službou včetně tamního působení Charitní pečovatelské služby. Králíček je k dispozici na webu: http://hb.charita.cz/res/archive/032/004525.pdf?seek=1516100379. Ať vás baví!

Tříkrálová sbírka finišuje, v regionech už sčítají výsledky

Charity už rozpečeťují na úřadech naplněné kasičky. Výsledky sbírky v našich regionech jsou zatím vyšší, než loni. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především tam, kde byly vykoledovány. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde. Děkujeme všem štědrým dárcům, koledníkům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat! Charity pro své koledníky pořádají za odměnu rozmanité akce. Sledujte také fotosoutěže na facebooku.

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Ve dvou největších městech padl rekord. Definitivní čísla budou známa do konce měsíce

S počítáním mincí velmi  pomáhá počítačka, kterou havlíčkobrodské Charitě zapůjčil na základě vlastní iniciativy Juraj Švec. Děkujeme! (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod, Humpolec) – O téměř pětadvacet tisíc korun více než v loňském roce ukrývaly tříkrálové kasičky, které se do sídla Oblastní charity Havlíčkův Brod sešly z Havlíčkova Brodu a jeho místních částí. Rekordní výtěžek tak činil celkem 210 113 korun. Celkem 172 728 korun se koledníkům podařilo vybrat v Humpolci. Letošní výtěžek je tak o bezmála dvacet tisíc korun vyšší než ten loňský. Peníze tentokrát pomohou nakoupit šestnáct aut do terénních služeb, díky nimž bude možné zachovat a dále rozvíjet kvalitní péči, kterou pracovníci Oblastní charity Havlíčkův Brod poskytují potřebným lidem přímo v jejich domácnostech. "Předpokládáme, že celkový výtěžek za havlíčkobrodský okres a Humpolecko budeme znát nejpozději do konce ledna," uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírka za havlíčkobrodskou Charitu Bc. Jana Dománková.

K počítání se schází většina tříkrálových kasiček. Sbírka skončí s nadcházející nedělí

Havlíčkobrodský okres a Humpolecko zažily o uplynulém víkendu hlavní tříkrálové koledování. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Havlíčkobrodský okres a Humpolecko zažily o uplynulém víkendu hlavní tříkrálové koledování. Osmnáctá Tříkrálová sbírka se uskutečnila i ve dvou největších městech na území Oblastní charity Havlíčkův Brod, a to v Havlíčkově Brodě, kde ji už v pátek 5. ledna odstartovala tradiční „Ředitelská“ Tříkrálová koleda, a v Humpolci, kde se koledníci sešli před farou na Horním náměstí v sobotu 6. ledna, aby si připomněli příběh příchodu tří králů k právě narozenému Ježíškovi. Největší dobrovolnická akce v republice skončí v neděli 14. ledna. Výsledky sbírky na Havlíčkobrodsku a Humpolecku bude havlíčkobrodská Charita postupně uveřejňovat na svém webu a Facebooku.

poděkování za TKS

Náš výtěžek
2 360 880 Kč

Rozpečetěno pokladniček

Zobrazit podrobné výsledky z celé ČR

Sbírky šatstva na rok 2018 zatím nejsou naplánovány. Celoročně jsou v Havl. Brodě umístěny kontejnery Diakonie Broumov, do nichž lze použitý textil uložit. Kontejnery jsou pravidelně vyprazdňovány.