Charitní dobrovolníci umí vzít za práci a neztratit dobrou náladu, potvrdil úklid v Humpolci

Oblastní charita Havlíčkův Brod iniciovala úklid kousku Humpolce v rámci celosvětové kampaně Den Země. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Slunce začíná vystrkovat své paprsky zpod ranních mraků, ptáci o sobě dávají důrazně vědět hlasitým zpěvem a ačkoliv začíná první víkendový den, kolem pětatřiceti nadšenců obléká v areálu dětského dopravního hřiště v Humpolci pracovní rukavice. Celý svět si totiž připomíná Den Země, a tak se i Oblastní charita Havlíčkův Brod rozhodla, že se do oslav aktivně zapojí. Ve spolupráci s městem se v sobotu 21. dubna s úderem deváté hodiny ranní pustila v rámci akce Charita pro Humpolec do úklidu části Humpolce. Hrábě, košťata, lopaty, kolečka a pytle na odpad vzali do rukou jak pracovnice havlíčkobrodské Charity, jejich děti, vnoučata či sourozenci, tak i zástupci města včetně místostarostky Ing. Lenky Bartákové a zaměstnanci i klienti Centra denních služeb Medou, kteří se postarali u úklid kolem budovy Střediska volného času, kde také sídlí.

Kousek Země uklidí i Oblastní charita Havlíčkův Brod

Charita pro Humpolec(Humpolec) – V letošním roce se k celosvětovému Dni Země, který připadá na 22. dubna, připojí i Oblastní charita Havlíčkův Brod. Jejím dlouholetým působištěm je s celkem třinácti službami pro lidi v nouzi i město Humpolec, proto se rozhodla, že zorganizuje jarní úklid právě tam. Humpolecká radnice vyšla její iniciativě vstříc, a dokonce se k akci nazvané Charita pro Humpolec připojila jako partner.

Humpolecká Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek je otevřena už i v úterý

Půjčovna rehabilitačních a kompenzačních pomůcek. (Ilustrační foto: OCH HB)(Humpolec) – Nemocní, lidé po úrazech nebo lidé se zdravotním postižením mají možnost využít nabídku Půjčovny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, která při Oblastní charitě Havlíčkův Brod funguje v Havlíčkově Brodě a v Humpolci. Podstatné je, že si požadovanou pomůcku může vypůjčit kdokoliv z řad veřejnosti, a to bez lékařského předpisu. Humpolecká půjčovna navíc s platností od 20. března 2018 rozšířila otevírací dobu. Na adrese Školní 730, za budovou základní umělecké školy, ji tak zájemci mohou navštívit nejen ve středu od 14.30 do 16.30 hodin, ale také vždy v úterý od 10 do 12 hodin.

Březnový Králíček pomalu opouští zimu a čichá k jaru

Titulní strana březnového Králíčka. Aktuální číslo Králíčka, zpravodaje Oblastní charity Havlíčkův Brod, se ještě dotkne lednové Tříkrálové sbírky, a to díky bližšímu představení výherců Tříkrálové fotosoutěže, ale už pomalu a jistě přechází k blížícímu se jaru. Zve například na Velikonoční prodejní výstavu v ledečském Centru sociálních služeb Petrklíč, která je v plánu od pondělí 19. do pátku 23. března, a také představuje jarní dekorace dalších služeb havlíčkobrodské Charity, jež jsou rovněž ke koupi. K tomu všemu přináší poděkování pro Domácí hospicovou péči, další informace k Jarnímu charitativnímu bazárku v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček či malý "výlet" do ledečského Mateřského centra Ledňáček. Přejeme vám příjemné počtení na: http://hb.charita.cz/res/archive/033/004610.pdf?seek=1521185437

Únorový Králíček dozajista zahřeje dobrými zprávami

titulní strana únorového zpravodaje KrálíčekNejčerstvější čtivo z havlíčkobrodské Charity je na světě.Tentokrát vám prostřednictvím rozhovoru s vedoucí Mgr. Janou Teklovou blíže představí činnost světelského eNCéčka - nízkoprahového centra pro děti a mládež, podívá se na výsledky Tříkrálové sbírky jak v okrese Havlíčkův Brod, na Humpolecku a Polensku, tak i v celé republice, představí Danečka, dvouletého klienta Střediska rané péče, pro kterého se v havlíčkobrodském Mateřském centru Zvoneček uskuteční Jarní charitativní bazárek, prostřednictvím fotografií se vrátí k Masopustnímu jarmarku v Havlíčkově Brodě v režii Zvonečku a v neposlední řadě nakoukne, jak to zhruba po půl roce vypadá u rodiny Městeckých, kam pravidelně dojíždí Šipka - sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi. Čerstvé únorové číslo najdete na našem webu: http://hb.charita.cz/res/archive/033/004557.pdf?seek=1518718680. Ať se vám líbí!

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Vykoledované peníze pomohou nemocným a potřebným v našich regionech i v zahraničí

Podtrženo, sečteno. Koledníkům v hradecké diecézi se letos podařilo vybrat rekordních více než 17,5 milionů korun. Z darovaných peněz budou podpořeny především charitní služby pro nemocné a potřebné v těch regionech, kde byly vykoledovány. Část výtěžku sbírky poputuje na humanitární projekty v zahraničí. „Jsem rád, že tříkrálová tradice, která i pomáhá a přirozeně propojuje všechny generace, oslovuje stále více lidí a dobrovolníků," říká RNDr. Jiří Stejskal, ředitel Diecézní charity Hradec Králové: "Děkujeme všem štědrým dárcům za důvěru a koledníkům za velkou pomoc.“

Tříkrálová sbírka 2018 byla na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku rekordní

Ilustrační foto. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko/Polensko) – Do sídla Oblastní charity Havlíčkův Brod doputovaly poslední výsledky Tříkrálové sbírky 2018 z obcí v havlíčkobrodském okrese, na Humpolecku a Polensku. Ve všech 450 kasičkách se dohromady ukrývalo neuvěřitelných 2 360 880,45 korun.

Návštěva 2017

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie

Ve druhé polovině listopadu roku 2017 se vypravili zástupci hradecké diecézní Charity do Indie. Hlavním cílem této cesty bylo setkání s místními partnery a koordinátory projektu Adopce na dálku®. Čeští návštěvníci potkali během necelých dvou týdnů několik tisíc indických školáků a desítky absolventů zmíněného projektu.

Lednový Králíček přináší první zprávy o Tříkrálové sbírce a zajímavosti z organizace včetně receptu

Titulní strany lednového Králíčka. Nové číslo Králíčka, zpravodaje Oblastní charity Havlíčkův Brod, se věnuje jak největší dobrovolnické akci v republice, tak novinkám o činnosti služeb organizace. První strany čtenáře seznámí s nejaktuálnějšími výsledky a ohlasy na Tříkrálovou sbírku 2018, o kus dál se dočtou o novém autu pro Domácí hospicovou péči, které mohla havlíčkobrodská Charita pořídit díky dotaci z Kraje Vysočina, dále nahlédnou do světelského eNCéčka a havlíčkobrodského BAN!u, dvou nízkoprahových center pro děti a mládež, kde se konaly prezidentské volby nanečisto, budou moci upéct mrkvové rohlíčky z festivalu sociálních služeb Bez bariér jsme si blíž dle receptu dobrovolnice, společně s Charitním domovem v Havlíčkově Brodě zapátrají po tajemném dárci jablek, dozvědí se více o chystaném havlíčkobrodském masopustním průvodu v režii Mateřského centra Zvoneček a poznají lipnický dům s pečovatelskou službou včetně tamního působení Charitní pečovatelské služby. Králíček je k dispozici na webu: http://hb.charita.cz/res/archive/032/004525.pdf?seek=1516100379. Ať vás baví!