Tříkrálová sbírka 2019 přinesla na území Oblastní charity Havlíčkův Brod rekordní výtěžek

Tříkrálová sbírka 2019. (Havlíčkobrodsko/Humpolecko/Polensko) – Celkem 2 425 836 korun se ukrývalo ve 446 tříkrálových pokladničkách Oblastní charity Havlíčkův Brod. Výtěžek Tříkrálové sbírky 2019 je tak na území havlíčkobrodského okresu, Humpolecka a Polenska rekordní. Peníze od štědrých dárců pomohou hlavně lidem v nouzi z regionu. Letos je havlíčkobrodská Charita potřebuje na koupi devítimístného svozového auta pro klienty ledečské Sociálně terapeutické dílny a na rozvoj takzvané charitní záchranné sítě, kterou chystá ve spolupráci s Charitami v Kraji Vysočina.

Tříkrálová koleda končí a v regionech sčítají výsledky

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka. Děkujeme všem za laskavé přijetí koledníků a za důvěru. Díky štědrosti a solidaritě dárců se jim tříkrálové kasičky zatím většinou naplnily zase o něco víc než loni. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným a potřebným v regionech, kde byly příspěvky vybrány. Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Tříkrálová sbírka 2019: V Havlíčkově Brodě a v Humpolci je sečteno

Tříkrálová sbírka 2019. (Ilustrační foto)(Havlíčkův Brod, Humpolec) - Ve dvou největších městech území Oblastní charity Havlíčkův Brod, tedy v Havlíčkově Brodě a Humpolci, je výtěžek Tříkrálové sbírky 2019 už sečtený. Štědří havlíčkobrodští dárci z města a jeho nejbližšího okolí vhodili do zapečetěných kasiček celkem 162 365 korun, v Humpolci pak 173 461 korun. Děkujeme!

Ještě než se tři králové v Humpolci rozprchli do ulic, sešli se u malého Ježíška a jeho rodiny

Tříkrálovou sbírku 2019 v Humpolci odstartoval živý betlém před farou na Horním náměstí. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Humpolec) – Tříkrálovému koledování v Humpolci už po devatenácté předcházel příjezd tří králů na koních k narozenému Ježíškovi. Živý betlém, mimochodem s živým miminkem, se odehrál před farou na tamním Horním náměstí v sobotu 5. ledna dopoledne po tom, co páter Mgr. Pavel Hroznata Adamec, OPraem. požehnal skupinkám tří králů na cestu v ulicích města. A tradičně mu přihlíželi nejen sami koledníci, ale také lidé z široké veřejnosti, kteří si ještě ve vánočním čase s chutí zazpívali píseň Narodil se Kristus Pán. Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky pořádá na území havlíčkobrodského okresu, Humpolecka a Polenska Oblastní charita Havlíčkův Brod.

Havlíčkobrodská Charita odstartovala Tříkrálovou sbírku 2019 v centru Havlíčkova Brodu

Při tříkrálovém koledování nesmí chybět vtip a úsměv na rtech. (OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkův Brod/Havlíčkobrodsko, Humpolecko, Polensko) - Do centra Havlíčkova Brodu zavítali v pátek 4. ledna tři králové, aby zahájili Tříkrálovou sbírku 2019 v regionu Oblastní charity Havlíčkův Brod. Tentokrát v obchodech a firmách, organizacích a institucích rozdávali tříkrálovské požehnání zástupci havlíčkobrodského Spolku Epigram - Vít Vodrážka, Michaela Krpálková a Lumír Mach. S kytarou a chrastítky v rukách a s písní na rtech nezapomněli navštívit ani tamní radnici, kde je vstřícně přivítali radní v čele se starostou Havlíčkova Brodu Janem Teclem. A jak už bývá příjemným zvykem, tři krále zastavovali i lidé v ulicích, kteří chtěli také přispět do zapečetěné kasičky na pomoc lidem v nouzi z regionu. Hlavní koledování na Havlíčkobrodsku, Humpolecku a Polensku je v plánu na víkend 5. a 6. ledna. S organizací a realizací Tříkrálové sbírky v tomto regionu každoročně pomáhá kolem patnácti set dobrovolníků.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Zahájení Tříkrálové sbírky v Pardubicích

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Zahájení Tříkrálové sbírky v centru Havlíčkova Brodu

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019. (Ilustrační foto: OCH HB/Aneta Slavíková)Oblastní charita Havlíčkův Brod zahájí Tříkrálovou sbírku 2019 v pátek 4. ledna v centru Havlíčkova Brodu. Na speciální koledu do obchodů, na radnici, do institucí nebo organizací se těší speciální tři králové - Vít Vodrážka, Michaela Krpálková a Lumír Mach. Na Havlíčkovo náměstí a do Horní i Dolní ulice vyrazí po osmé hodině ranní.

K Tříkrálové sbírce patří i koncerty, živý betlém nebo putovní divadélko

Živý betlém v Humpolci v roce 2018. (Foto: OCH HB/Aneta Slavíková)(Havlíčkobrodsko/Humpolecko) – Stejně jako v letech předchozích i v roce 2019 doplní tradiční koledování v rámci Tříkrálové sbírky na Havlíčkobrodsku a Humpolecku doprovodné akce. Humpolečtí se mohou opět těšit na živý betlém před tamní farou a na Tříkrálový koncert. Hudební zážitek čeká ostatně i Přibyslav a farnost Velká Losenice zorganizuje putovní divadélko Čtvrtý z mudrců – tentokrát v Nížkově. Devatenáctý ročník největší dobrovolnické akce v republice odstartuje Oblastní charita Havlíčkův Brod mezi 4. a 6. lednem 2019.

Každý dobrý skutek pomůže nemocným a potřebným

Začněte s námi nový rok dobrým skutkem! Až vás v lednu navštíví tříkráloví koledníci s novoročním přáním, prosím, přispějte jim také do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Děkujeme! V Hradci Králové požehná třem králům biskup Jan Vokál v úterý 8. 1. v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Nenechte si ujít také doprovodné akce Tříkrálové sbírky - koncerty, živé betlémy a hry. Vydejte se třeba do Poličky, kde v sobotu 5. 1. povedou průvod koledníků městem tři králové na koních k živému betlému se zvířátky na Náměstí Palackého. Přijďte se podívat!

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

TKS 2019 - Havl. Brod

DĚKUJEME

všem koledníčkům

i dárcům TKS