Dobrovolnické centrum

Co je to dobrovolnictví?

Dobrovolnictví je vědomá, svobodně zvolená činnost ve prospěch druhých, kterou poskytují občané bez nároku na finanční odměnu. Dobrovolnická služba je určená každému, kdo se nachází v náročné životní situaci a dobrovolník může svojí přítomností zpříjemnit jeho chvíle, pomoci, aby se cítilt lépe a více součástí společnosti jako celku. Dobrovolníci pracují ve svém volném čase a nad rámec svých povinností. Smyslem dobrovolnictví je dělat klientovi společníka. dobr

Co nabízíme:

• Charitní dobrovolnický program – Dobrovolníci na Oddělení dlouhodobě nemocných a na Dětském oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod – dobrovolníci dochází do nemocnice za pacienty a tráví s nimi čas povídáním, čtením a popř. malými procházkami po okolí nemocnice. Jsou to pacienti, za kterými chodí málo návštěv a kteří projevili o dobrovolníka zájem. Nově vzniká také dobrovolnictví v DD Ždírec, který nyní sídlí na přechodnou dobu v Havlíčkově Brodě. Dobrovolníci tady působí podobným způsobem jako v nemocnici.
  • Dobrovolnické programy jsou realizovány ve většině zařízení Oblastní charity Havlíčkův Brod s výjimkou Střediska rané péče, Charitní ošetřovatelské služby a Půjčovny rehabilitačních a kompenzačních pomůcek.

Kontaktní údaje

Dobrovolnické centrum
Pavlína Nováková
, koordinátorka dobrovolníků